Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
  Принтирай

Bulgarian CARman
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 09:12 

Bulgarian CARman

Щото не всички "карачи" в България, могат да се нарекат- шофьори. И ако е вярно, че стопанинът и кучето си приличат, то пък аз съм на мнение, че това с пълна сила важи и за автомобила и задкормилното му устройство. И въобще не се наемам да деля шофьорите по полов признак, кой бил по-добър/лош, а просто да споделя, че колата в някои случаи определя и начина си на екплоатация. По мое мнение, българските шофьори, условно могат да бъдат разделени на следните групи:
1. "БЕЕМВИСТЪТ"- най-често притежателите на БМВ, но и Ауди, както и спортните модели на Мерцедес. Смятам, че стилът е сходен и ги слагам в една група. Беемвистът винаги трябва да е пръв на платното, изпреварва дори военна колона, шумът от двигателя трябва да бъде чут най-малко в две околни села. И макар 100 от 120-те коня на Е36-та отдавна да са мъртви, Беемвиста я кара като последен модел 5-ца. Същото важи за "Яйцето" на Ауди, А4, А6, Б4 и пр. Спортните модели на Мерцедес просто не са създадени да дават път на пешаходци, линейки, майки с колички и прочие сволоч. Еднолентов или еднопосочен път са понятия, измислени единствено за посредствените притежатели на френски, японски и/или италиански каруци...Отварям скоба, че към тази група спадат и пернишките Голфисти, защото и те отдавна се ориентираха към IS-ки...
2. "ДЖИПАРЯТ"- G-класи, Тойоти, Ланд Ровъри,Мицубишита и прочие видове виокопроходими машини. В общия случай, старателно се опитват да оправдаят определението "всъдеход" и за това минават през стълби, бордюри, паркове и градинки, а защо не, съвсем скоро да ги видите паркирани и пред входа на офис, на 6-я етаж или в МОЛ-а. Учудващо, някои от шофиращите подобен клас машини, са склонни понякога да дадат път, да спазят предимство и дори, да спрат на пешаходна пътека. Разбира се, ако денят и зодиака им позволяват. При среща с такъв автомобил, желателно му направете път, дори ако се налага, за целта да смачкате броня, или да скъсате носач в някой бордюр.
3. "МОТОРИСТЪТ"- истинските мотористи уважават машините си и ги експлоатират максимално, само на места с подходящи за целта условия. "Мотористът-гъзар", често изобщо не е чувал за "А"-категория, понякога няма дори 18г, изпреварва задължително отдясно и е въпрос на чест, да се пъхне между две насрещни колони, с растояние помежду им, по-малко или равно на 20см. 50 кубикова "Априля" или дори  мотопед, но задължително се карат като Харлей Дейвидсън.  Каските са отживелица, която спарва интелектуалния им запас, а предпазните кожени дрехи са превърнати в няколко бири за из път....
4. "ТУНИНГОВАНИЯТ"- ПЕЖО 205,Форд Сиера,Голф 2, Алфа, Фиат- всичко преди 2000г., за сметка на това-  антикрила, раздути прагове и брони, лепенки на Remus и HELLA, два никелирани накрайника на ауспусите, лети джанти-кривени и изправяни до припадък и безкамерни гуми....разбира се. Познават се по звука на двигателя, от когото всеки момент очакваш да изхвърли бутало, по влизането с ръчна в кварталните улици /най-често пред училища и детски градини/, по облака бял пушек с мирис на масло и задължителното преминаване на червена светлина. Повечето забити в стълбове край пътя са именно такива коли,  в краен случай-предизвикали  верижна катастрофа.
5. "Жигулистът"- той е тръгнал...пък кога ше стигне, нема значение...Полумъртъв дядо е стиснал с две ръце геврека на почти връстницата си- соцвозило от средата на миналия век. Жигули, Лада, ЗАЗ, Москвич, задължително на газ-или с дупки по тях, да ти влезе крака до бедрото, или гаражни "експонати" за чудо и приказ. Шофьора кара най-много с 40...по магистралите. В града спазва ограничението от 30км и на светофара тръгва...като намери първа. И ако включи...Заинатил се е и още плаща Гражданска от 200лв, за автомобил, струващ по-малко, само за да може летоска да прекара от 40-на километра, 10-на буркана. И да му святкате и да му свиркате..все тая. Нито ви чува, нито ви вижда...
Останалите са една средно статистическа извадка, която е безсмислено да се обособява в отделна група...щото Много сме, силни сме :) Не от всяко дърво-става свирка. Обратното също е вярно.

Върнете се в началото

Re: Bulgarian CARman
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 22:51 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Ами общо взето,мила родна картинка.Така или иначе се касае до манталитет.За пола няма смисъл да се дискутира.По-големи гъзари на пътя от мъжете няма /kreten/
Но не съм сигурен дали само у нас го има това нещо.А и ние умеем да си раздухваме негативите повече отколкото европейците да речем.

В последните месеци ми се налага да пресичам на две места с пешеходни пътеки на булевард с доста трафик.Имам си своите наблюдения.Доста от т.нар. беемвисти и джипари спират,за да премината пешеходците.А и аз самия познавам не един и двама от тези категории,които са си...шофьори.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 22:58 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

батка, разбира се, че всяко правило си има изключение.....но съгласи, се и ти, че /поне в Софето/, като се яхне на баварията и става безсмъртен и неуловим /read/ /read/
инак, не съм казала, че мнението ми е общовалидно и разбира се, изключения има /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 23:11 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Ами то не е само в Софето,и тука е същата работа /kreten/
Мисълта ми по-скоро е в това,че в САЩ примерно едва ли е кой знае колко по-различно от тук.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 02:03 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

хубаво четиво ... но кратичко и непълно ми се струва !
по тая тема има много какво да се каже .

аз например не се припознавам в някоя конкретна група от изброените .
и причината е , че не желая да се лиша от нито едно от тези удоволствия .

какво точно имам предвид ?

еми просто е .
в определени ситуаций предпочитам спортното возило ..
1000 килограма .. с над 400 коня ...задължително живи /kreten/ под капака .
обаче в определен момент като се замисля реално .. не бих се лишил от удобството , проходимостта и комфорта който предлага жипа .
естествено да не забравяме и тузарския фасон който придава жипа .

после .. имам жена, деца ..
като съм с тях ... нещата са съвсем различни ..
приоритет става сигурността ..
а автостроителите .. както е известно ... вече последното нещо на което наблягат е сигурност и надежност ..

сигурно е от възрастта ..мамка му ..
имаше периоди в живота ми в които залитах по бързите , мощни коли ..
имаше прериоди в които жиповете ме бяха завладяли ..
а сега с времето .. започнах да търся някаква комбинация ..съчетание на всичко изброено ....
а такива коли май няма ... и си търкалям раздрънканото пежо /kreten/

или има ..срещат се чат пат ... ама са неизгодни /nose/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 02:23 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

Местоположение: Where we used to talk? What shall we use to fill the empty spaces?
1 тон, 400 коня - нема такова серийно производство /noway/
то половината кила ще идат само за двигателя. и кат го набримчиш, къ ша спреш! /fire/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 10:56 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Първа и трета група са си живи камикадзета ... като ги видя на пътя и ми става лошо /big/
ама има и една друга група /няма значение, каква кола карат/ /hmmmm/ ... групата на отплеснатите...тряба да са блъснеш в тях за да те видят, че си участник в движението /fubar/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 02:15 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

BMW BMW X6 xDrive50i – 2008ма година.Цените в Германия започват от:€73,800, V8 4.4 литров двигател с мощност 407к.с. (5,500-6,400об/м) и максимален въртящ момент от 600Нм (1,800-4,500об/м). Ускорението от 0-100км/ч. става за 5.4 секунди. Максималната скорост е с ограничение на 250км/ч., а разходът на гориво е 12.5л. на 100км.

BMW X6 ActiveHybrid - 2009та година.780 Нм въртящ момент, 480 к.с. мощност.

Всички модификации са оборудвани с xDrive системата за задвижване 4x4.
Освен този има и още един бензинов и два дизелови двигателя съответно
BMW X6 xDrive35i - €56,800
BMW X6 xDrive30d - €55,800
BMW X6 xDrive35d - €61,800
С подобни параметри са повечето варианти на Porsche Cayenne и Mercedes ML AMG
не че си падам по такъв тип автомобили ама не са много гадни /nose/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010, 14:02 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

май не всички са схванали, че става въпрос за стил на каране, а не за предпочитани марки коли /zybat/ /zybat/

беемвиста вари го, печи го.....на лада нема се качи /read/ цял живот ще се превъзнася по автомобилите със задно предаване /макар, че ВАЗ не отстъпва в тоя случай /zybat/ , стабилността им на пътя и прочие....и като се качи на джип или мотор....все като бмв ще си го кара. /:)/

Дяволе, съгласна съм напълно с групата, която предлагаш, не претендирам да съм изчерпателна /bear2/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010, 16:04 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

онова го написах в отговор на nosferatu и sando , че има такива животни в серийно производство дето съчетават по-горе изброените качества с голям брой нечифтокопитен добитък (коне , носорози и т.н.) под капака /zybat/

а че темата е била за стила на каране преди да я оспамим тва ние Много Добре ГО Знаеме /kreten/ /kreten/ /kreten/

/drink/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]