Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
  Принтирай

Ако изборите променяха нещо, щяха да ги отменят
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2011, 10:08 

Ако изборите променяха нещо, щяха да ги отменят

Винаги съм смятала, че всеки човек трябва да гласува на избори, за да има след това оправдание за недоволството и негодуванието си. Защото за когото и да гласувахме след 89-та година, не се намери един, когото да се гордеем, че сме избрали. Тази година ми е много трудно да направя избора си. Не се колебая, не клоня към никого и никой не заслужава вота ми. Разни знайни и незнайни люде, се натискат за кметове и президенти. Обещават много...както винаги! Доверието ми към политиците отдавна клони към минусово число, но не обичам, когато плувам – да натискат главата ми под водата. В частният сектор безработицата расте и това е, което усещам действително. Икономиката е крайно нестабилна, доходите ниски /въпреки предизборното увеличение на минималната работна заплата, което честно казано, по себе си не мога да усетя/, цените високи, населението прогресивно застаряващо...Хората теглят заеми -за да изплатят заеми, ограничават се- за да има какво да ядат, ходят болни- защото не могат да си позволят лечението, чакат с години шанса да имат свое дете. Постепенно губиш доверие в безстрашния министър-председател, който при първата проява на гражданско нетърпение се покри като мишка... На фона на това е малко прекалено нагло, да гледаш мазната и ухилена физиономия на един бивш софийски кмет с аналогична фамилия, чиито пари са намалели /или свършили/ и е решил да натрупа още за черни дни. Малко ти е тъжно за разни артисти, които не можаха да променят нищо в качеството си на министри, но дерзаят за народна любов и признание. Знаеш, че в България президента е просто статична фигура и от нея не зависи нищо. Тайно в себе си се чудиш, дали НАПУК да не гласуваш за един откровено луд или за певец със слабост към нецензурирана музика. Защото повечето млади хора в България, гласуват именно напук на нещо. Сред тях се шири клишето, че ако не гласуват – гласовете им се разпределят служебно, а българския манталитет не понася да го разпределят просто така...Ако гласуваш с непопълнена бюлетина обаче, е много вероятно след това да ти я попълнят...Вариантът е или да я попълниш грешно, за да я обявят за невалидна или – както аз и моите приятели смятаме да направим, просто да я задраскаш през единия диагонал и да напишеш: „Не гласувам!“ Не защото НЕ ИСКАМ, а защото НЯМА ЗА КОГО. И наистина...ако изборите променяха нещо, щяха ли да ги отменят?

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]