Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
  Принтирай

Да си поговорим за Сексуалния тормоз на работното място
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 11:05 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Как бихте постъпили,ако в работата си сте подложен/а на сексуален тормоз? Бихте ли се примирили с това в името на издигане в кариерата си? Бихте ли преглътнали униженията, опипванията, сексуалните намеци и предложения на колега или шеф, за да получите по-добър пост и по-голяма заплата? Ще се съгласите ли да правите секс, или ще си тръгнете с гръм и трясък от офиса, въпреки, че знаете, че трудно ще си намерите нова работа? Бихте ли завели дело срещу „насилника”? Ще споделите ли с близките или със съпруга/та си за случващото се? Ще се борите ли или ще се примирите...в името на това да запазите работата си? Има ли начин да се справим със сексуалния тормоз на работното място?

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Да си поговорим за Сексуалния тормоз на работното място
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 11:13 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Джули, точно преди пет години, щях да ти кажа: " Ше го смачакам, тръгвам си на мига и тн....." закани. Обаче де факто и де юре, нещата изобщо не стоят така. Темата е много деликатна, тъй като обикновено сексуалния тормоз има много форми и е....недоказуем в общия случай. /non/ С всички тия вицове за шефове и секретарки, само опитай, да се оплачеш...в най-добрия случай, ти казват : "Аре стига, заплатата ти заплата, привилегии ползваш..., кво се оплакваш." /nedoumenie/ Или изобщо не ти вярват. А постепенно, ти започваш сам да се мразиш и да ходиш на бачкане с нежелание...да не казмвам и по-силни думи.За мен-най-добрия вариант, би бил съд и присъда. Това е възползване от служебно положение и то по-най гнусен и долен начин. Обаче истината е друга. Истината е,че може да продължи с годиини, а и рядко нещо се прави... /sad/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 14:36 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

дам кофти си е , но винаги може да пуснеш достоверния слух /6u6u/ , че си болна от нещо екзотично , така едва ли ще те задяват повече /kreten/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 16:41 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

досега не се е намерил мъж, който да се осмели да ми направи каквото и да е предложение /kreten/
дан говорим за неприлично /death/ /kreten2/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 19:36 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

UglyBetty написа:
досега не се е намерил мъж, който да се осмели да ми направи каквото и да е предложение /kreten/

ем сигурно щото ги биеш :D

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 20 Окт 2008, 19:55 
и белити са от мени /flower/

UglyBetty написа:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 01:25 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Кът си знам чефката,малииииииииииииииии що не съм потърпевщ,и не ме тормози сексуално /god/ Това беше майтап(не,че имам нещо против да го направи)

А сега сериозно.Наистина обикновенно жените са потърпевши,от сексуален тормоз на работното място,хубаво е да се разграничи шега и истински сексулен тормоз(който междо другото е наистина трудно да се докаже,но не е невъзможно)в повечето случей,насилника го е страх да не би случайно да се да де гласност на това,което става,и ако му се обясни какво би последвало ако продължава,предполагам,че ще спре.А ако не го направи,един съвет към дамите,не оставяйте нещата така и потърсете правата си в съда.Ако и това не помогне винаги ще се намери някой който,срещу подходящата сума да му начупи краката,или и по зле да му ПОКАЖЕ,какво означава да си жертва на СЕКСУАЛЕН тормоз.

Това за саморазправата не съм го писал аз /no/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 01:39 
Свикнахме с него
Свикнахме с него

Понякога им "идва" акъла в главата /6u6u/ Идва ново попълнение и се прехвърлят на него :D
Сега....това си има и - и +,ама е едно безболезнено за теб самият решение на въпроса.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 09:25 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Ако трябва да сме честни, в голям процент от случаите, те не приемат ставащото се като сексуален тормоз. /non/ За Шефа, туй ти влиза в работната характеристика,ред ти е и ти се пада. Поставя те в положение на цайт нот-трябва да избираш между унижението да продължиш да си му държанка и това, да загубиш работата и евентуално съпруга си. Щото айде да сме честни-колко от вас мъже, бихте приели твърдението на половинката си, че Шефа я тормози? /think/ Ще се започнат с едни обвинения в предизвикателно облекло и изпросване, и тн. Всеки път, като отидех на дело за изнасилване ми идеше да счупя зъбите на наглеца, парадиращ за провокация от страна на жената. /nedoumenie/ Точно по тази причина и повечето жени не правят нищо по въпроса със сексуалния тормоз. Защото знаят, че ефекта ще е нулев. Дентън, варианта бой, ебане и сръбска музика, звучи добре. Но ако се случи на моя Шеф и ме заподозре, ще ме намерят в бетонен балтон нейде из Бонсови поляни. И да, не мога да си представя мъж, сексуално тормозен от шефка, няма нужда,айде. Туй малко като с изнасилването на мъж от жена /fubar/ /nedoumenie/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 13:26 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Въпроса,що шефката ми не ме тормози сексуално,беше майтап,но от друга страна,не говоря за изнасилване,или за самият полов акт,дори самият намек за секс,може да се приеме като сексуален тормоз или ако докъто съм се навел и шефката ми ме шляпне по гъза.Мога да ти давам примери до утре,но не мисля,че има нужда,смятам,че ме разбра какво се опитавам да кажа.
За шефовете,който мислят,че това е част от работата,може да им кажете да ви прочетат,трудовата характеристика отново.Докато хората ,жертва на тормоз,не направят нещо,няма как нещата да се променят,а и има една много стара максима:човек който не си търси и защитава правата,не ги заслужава.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]