Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
  Принтирай

Латро, ще помагаш!
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 22:51 
Новобранец
Новобранец
Аватар

Имам задачка за домашно, ще трябва да сътворя един прекрасен аквариум /yes/
Утре избистряме с дечко концепцията, и от вдругиден почвам питанките..сега разглеждам разни сайтове.. но там има теория предимно. А човек с 3 аквариума вкъщи, с обща вместимост на бойлер сигурно е капацитет.. /god/ /kreten/ Аз лично имам горчив опит с едни гупи и хелери..едните изядоха другите, не помня кои кои, половината победители ги сварих без да искам, другата половина умряха като им сипах студена вода, да ги разхладя, а последната оцеляла се спаси в канализацията.. /uhaha/
Та не бива това да се повтаря..

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Латро, ще помагаш!
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2008, 22:54 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Немаш грижи сине, питай, с каквото мога, ще помагам /shame/ /yes/

П.С-хелерите са изяли гупите /kreten/ Има само една по гадна но страшно красива риба-бета /Betta splendens/, която аз притежавам и третия ми акварум беше по принуда, когато тоя убавец ми опоска първия до дъно /kreten/ /kreten/Аз го обожавам,нищо че е гаден килър и...ебач /shame/ /shame/

бтв /мехурчетата на повърхността са гнездото, което прави той, после женските хвърлят хайвер и той зърно по зърно го закача горе и пази гнездото като обезумял камикадзе /bandit/ /death/ /

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 14:14 
Новобранец
Новобранец
Аватар

Готин е, ама не е за нас, нали детето ще си ги гледа :D .Знаеш ли, що не пуснеш снимки на целите аквариуми? Ние се спряхме на 30-40 литра, но имам питанки:
Осветление - задължително ли е да е отгоре?Не мога ли да го сложа от 2-те тесни страни?И има ли значение за растенията и рибите дали е ЛНЖ, или луминисцентно?
Рибки - защо никъде не казват кои видове могат да си виреят кротко заедно?Та като за начало май ще са само гупи..и едно сомче, но не знам да пуснем ли и охлювчета :D
И за водораслите се чудя..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 15:13 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Изборът на риби е чудесен! /yes/ това са най-простите за отглеждане видове, интересни са и са цветни-гупите имам предвид. Сомчета-задължително, поне две, каквито и да си харесаш няма да сбъркаш. Осветление- най-добре флуоресцентна лампа или луминисцентна,около 1-2вата на литър вода желателно отгоре, мисля, че няма да има особен проблем да е отстрани, ако е крайно наложително. Нагревател-задължително,гупите обичат около 25-26С,най добре такъв с термостат /има едни китайски "Shark"около 10-на лева са/, помпа вътрешна и термометър.
Сега основното, забравяме двете най-опасни думи за аквариста: ОХЛЮВ и ВОДОРАСЛО /shok/ /shok/
Първото е ужасна, хермафродитна твар, която се размножава със скоростта на светлината и завзема целия аквариум за дни, а другото, за разлика от ВОДНО РАЗСТЕНИЕ е оная гад, с която се борим и се получава, при прекомерно или недостатъчно осветление на аквариума. /read/
Водни разстения трябва да има, такива с коренова система и такива, които стоят на повърхността. Водораслите ги трепем с таблетки. Водата в акварума трябва да е престояла поне 24 часа преди наливането в съда, с около 1/2ч.л. за около 30л. морска сол в нея. Не се сменя, освен ако е крайно наложително, защото убива биологичния цикъл. Само на около 2-3 седмици, може да подменяте около 1/3 от нея.Питай ако нещо съм пропуснала. /kliopachka/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 16:24 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

замислих се и аз дал да ни си купя рибки /kliopachka/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 16:42 
Новобранец
Новобранец
Аватар

А, имало разлика между водорасло и водно растение! /uhaha/ А онова зеленото, по пясъка на плажа, изхвърлено от морето к'во е? /kreten/
Взех си нагревател, термометър и помпа за въздух.Утре режем стъклата и правим аквариума. /suns/
За лампите - не е наложително, но отстрани ще е по-удобно.

UglyBetty написа:
замислих се и аз дал да ни си купя рибки /kliopachka/

Абе и аз се замислих! :D само не знам , както обичам да пътувам всеки месец колко ли ще издържат..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 16:57 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Относно вида на рибките, съветвам те, да си вземеш мъжки и женски гупи от един два магазина.Причината е,че женските гупи почти постоянно бременни и ако от малките ти оцелеят, ще се стигне до инбридинг. Можеш да отделяш женската /коремът и става огромен и черен отдолу, миг преди да роди/ и след това нея я връщаш, а малките оставяш сами..иначе големите закусват с тях /hungry4/ .Аз имам много и съм ги оставила на естествен подбор /kreten/ , имам разни корабчета по дъното и ВОДНИ РАЗСТЕНИЯ /онуй на пясъка е водно разстение /kreten/ /blish/ /, където малките се крият. /6u6u/ Децата обаче, понякога предпочитат да отгледат малките ;) Ако има кой да ти ги храни, пътуването няма да е проблем ;) Забравих: Рибите се хранят веднъж дневно, предимно сутрин, с количество, което да изядат за около 2-3 минути /една малка щипка/. те може да изглеждат гладни непрекъснато, но прехраването ги убива-храната гние във водата, а рибите затлъстяват. Аз дори имам правило всеки понеделник да не ги храня ;)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 17:08 
Новобранец
Новобранец
Аватар

Колко много, доколкото разбрах, трябвало да има на рибка по около 4 литра вода..
А украсата той ще си я прави, няма начин да няма потънал кораб и пиратско съкровище! :D /rolf/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2008, 17:20 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

на 30-40л аквариум 10-на гупи и сомовете е ок. /yes/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2008, 07:43 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Не разбирам от риби,но в Бриколажа видях немски луминисцентни лампи,
специално за аквариуми и растения.
Лъжели ги,че е ден,за да растат растенията.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]