Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 342 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Следваща
  Принтирай

Re: Прилолжна кулинария
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2008, 19:40 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

грешката е умишлена /suns/
иначе латро нема да може да спи ако не ме фане в некоя издънка /kreten2/
та по темата ... напоследък съм луднал и по чесновия сос /yes/
в най-простия му вариант: кисело мляко кофичка, кутия майонеза, чесън смачкан на вкус и ситно нарязан копър /clap/
в това да си топваш пържените картофки или каквото и да е там панирано на хапки е някаква приказка /hungry4/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2008, 19:50 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

сус, точно в тоя му вид, му капни и няколко капки Табаско /6u6u/ /hungry/ /hungry/ /hungry/

/yes/ ухаа ... както обичам лютиво /hungry/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2008, 23:37 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

otori написа:
грешката е умишлена /suns/
иначе латро нема да може да спи ако не ме фане в некоя издънка /kreten2/
та по темата ... напоследък съм луднал и по чесновия сос /yes/
в най-простия му вариант: кисело мляко кофичка, кутия майонеза, чесън смачкан на вкус и ситно нарязан копър /clap/
в това да си топваш пържените картофки или каквото и да е там панирано на хапки е някаква приказка /hungry4/

майонезата често се "олекотява" с кисело мляко , аз лично предпочитам съотношение 1:1 , в повечето случаи слагат чесън на прах , мирише по-малко :) , а в заведенията освен копър сух/пресен , слагат и риган ,пицариите винаги добавят и него.

ако ще го използваш за картофки може да пробваш комбинацията от майонеза с горчица и малко черен пипер :) в заведенията на Хепи например ползват тази комбинация.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2008, 23:57 
Новобранец
Новобранец
Аватар

otori написа:
... напоследък съм луднал и по чесновия сос /yes/

Аз пиле на грил си топвам! /kreten/ /kreten/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2008, 08:48 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Щом харесвате комбинацията на майонеза и кисело мляко, ще ви дам една рецепта, която може да се каже е универсална-може да спаси положението като салата тип "Снежанка", а може и просто да си я мажете на филийка /kreten/ Аз много я обичам, а моите приятели винаги ме карат да я правя по разни поводи.

Смесвате 0,500кг кашкавалена извара с 2 кофички обикновена майонеза /най-добре "лека", но става и стандартната/. Бъркате сместта с миксер, до като разбиете бучките и хомонигенизирате. Добавяте бял пипер, сол, чесън на прах, по желание малко лют сос и ако ще я правите на салата- ситно нарязани 1/2буркан кисели краставички, а ако ще си я кълвете сами, може и без тях. Много вуксно става /hungry/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2008, 15:59 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

и аз си правя нещо подобно като пастет ... буца сирене /големината според количеството, дето трябва да стане/, наполовина на нея масло или маргарин, бял пипер, червен пипер /може и лютив/ и кимион /смлени/ ... това го разбъркваш до хомогенна маса, подобна на пастет /kliopachka/
после в една кутия пълниш и в хладилника ... много върви с препечени франзелки за мезе на некво хубаво вино /hungry4/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2008, 18:30 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Една рецепта, преработена малко от мен, със специални адмирации към Суис /kiss/

"Пържоли с топено сирене"
4-5 пържоли свински, най-добре от бута
150-200гр топено сирене
2 глави лук
3-4 кисели краставички
1 кубче бульон зеленчуков
200гр гъби
1с.л.доматен сос или разредено във вода д.пюре
1/2 пакетче масло
0,200л прясно мляко или по желание бяло вино
1ч.л. чубрица
черен/бял пипер
сол

Пържолите се начукват и осоляват.Нареждат се в йенска тенджера,като се редуват с топено сирене,нарязаните на колелца краставички, гъбите, нарязания на шайби лук и маслото. Поръсват се с с черния пипер и чубрицата и доматения сок. Бульона се разрежда във горещото прясно мляко и се заливат пържолите /ако се ползва вино, бульонът се раздробява върху пържолите и се поливат с виното./Захлупват се и се пекат около 1час на 250С във фурната.

Има вариант, рецептата да се изпълни и в плик. Тогава се нареждат всички продукти,не се добавя течност плика се продупчва и се пекат.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2008, 00:09 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

сетих се за една от любимите си зимни салати /hungry4/ много лесна и вкусна
значи: настъргвате в купа за сервиране направо варени картофи, кашкавал, сварено яйце, кисела краставичка ... да се получат слоеве, като преобладават най-отдолу картофите. върху тях заливате с млечно майонезен сос, сол на вкус, малко лимонов сок и ситно нарязан копър.
разбърква се преди самото ядене /yes/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2008, 00:29 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Тъй като аз категорично без сирене на масата не сядам изобщо, повечето ми рецепти го съдържат /tooth/ Ето една рецепта за....междинно хапване между два тека /kreten/ , освен ако не сте от хората, които в този момент правят "Бьоф Строганов" например /kliopachka/

"Кремвирши със сирене Крема"
4-5 кремвирша, 30гр масло, 2п.сирене "Крема", 2-3 с.л.течна сметана, 2 яйца, черен пипер, сол
Кремвиршите се нарязват на колелца и се подреждат в тавичка. Покриват се с нарязаното на парченца масло и се запичат за 10-на минути. Сиренето се разбива със сметаната, добавят се яйцата и подправките и се разбъркват. Запичат се за още 4-5 минути.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2008, 18:39 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Latrodectus написа:
Тъй като аз категорично без сирене на масата не сядам изобщо, повечето ми рецепти го съдържат /tooth/ Ето една рецепта за....междинно хапване между два тека /kreten/ , освен ако не сте от хората, които в този момент правят "Бьоф Строганов" например /kliopachka/

"Кремвирши със сирене Крема"
4-5 кремвирша, 30гр масло, 2п.сирене "Крема", 2-3 с.л.течна сметана, 2 яйца, черен пипер, сол
Кремвиршите се нарязват на колелца и се подреждат в тавичка. Покриват се с нарязаното на парченца масло и се запичат за 10-на минути. Сиренето се разбива със сметаната, добавят се яйцата и подправките и се разбъркват. Запичат се за още 4-5 минути.

аз бьоф строганоф за 5 минути немога да правя /smoke2/ , за 5 минути най-много едни бъркани яйца /sex/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 342 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]