KiK3R написа:
npocmak написа:
KiK3R написа:
тъпото гугле и представа си няма , но УМНИЯ ти уиндоооус знае какви са регионалните ти настройки

а часовника при мен си работи перфектно

но има проблем с нейния браузър
e, аз съм си сетнал регионални настройки съвсем различни от БГ или където пребивавам... и как като тях не съм ги пипал ми се зареждат локалните страници???
явно се прави проверка по IP =)
и това не го прави само гуглето. посещавам сайтове, които ми се зареждат на немски или английски, според това дали съм бил в Германия или Англия
по принцип никой сайт не ти проверява айпи то ,1во е излишно , 2ро е глупаво ,
сите софтуер разчита на регионалните настройки които си направил и които изпраща браузъра, ако избереш регион вликобритания ще те прати на google.co.uk
по същия начин като инсталираш някой програмка например скайп или айсикю , тя разпознава на какъв език да се инсталира

за гугъл всъщност май ще излезеш прав ,проверих и в техния случай излиза че провеяват IP domain-a ,което на мен ми се струва съвсем излишно
именно за това се случват аномалии както се оплакват хората , да си в нова зеландия, но да ти зарежда австралийския гугъл вместо google.co.nz
за да не се случва това повечето сайтове, които ползват локализирани версии на различни езици просто проверяват регионалните ти настройки и се визуализират на съответния език,така и не се налага да подържаш някаква база данни с IP-та или да ползваш такава от регистраторите