Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 70 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
  Принтирай

Страшната дума: "Спермограма"
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 07:23 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Знаете ли, колко много двойки с години не успяват да си заченат дете? Или ако това все пак се случи...жената не успява да го износи? За съжаление, в България тези случаи нарастват главоломно...почти всяка ВТОРА бременност завършва с аборт! Или както ми каза навремето една акушерка: " Вашите баби, навремето са имали по 6-7 деца, а вие, едва по едно решавате да имате...и нашата мъка е да го задържим...."
Едни познати приятели, от известно време опитват да си направят детенце, но нещо не се получава.. Причината не е много ясна, дали просто не улучват дните подходящи за това или има по -сериозна причина, но така или иначе, работата отива към специалист. Тя успяла да намери някакво докторка- светило в областта , която въпреки, че в момента се намира в Германия е дала указания за необходимите изследвания. И точно тук идва проблемът на моята позната:
" Аз-казва тя- трябва да направя доста изследвания, за болести, за овулация и тн, а моят възлюбен- една консултация със специалист и една спермограма... Как да му кажа??? Въпросът винаги е бил защо АЗ не мога да забременея, а не защо ТОЙ не успява да ме заплоди..Как да му кажа да иде да си направи изследване, дали е годен да стане татко...??!Ще подскочи метър от земята..."
И е права. Защото той не е нито първия, нито последния подскочил метър от земята. Спермограмата е всъщност, едно аналитично изследване на спермата, което показва годна ли е тя да оплоди яйцеклетката. Донорството става по много елементарен начин, със списание и чашка в ръка -нито е болезнено, нито кой знае колко различно от ежедн..ежеседмичните занимания на мъжете. :Р Тогава какъв точно е проблемът?
В мъжествеността.....
Изначало, те първо цял живот се борят с доказателствата, че размера има значение  , а сега някой се опитва да подложи под съмнение и оплодителната им способност! Това е твърде много за един мъж. Къде по-лесно е, да се приеме, че виновна за всичко е жената и тя е "ялова". В недалечното минало е било лесно- какви ти спермограми тогава-сменяш жената и си готов. Дори без деца отново....Дори поставени пред неприятната фраза: "Скъпи, съжалявам но онази нощ...бременна съм"- дори тогава, силния пол мъничко се гордее със себе си, че е минал още един тест за мъжественост. Остава обаче един въпрос: Това, че даден проблем се отрича, не го решава..Бъдещия татко трябва да даде нещо и от себе си, да направи това, което се иска от него, дори ако това означава да жертва малко от своята мъжественост..

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Re: Страшната дума:
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 20:58 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

незнам за него...ама аз бих си направил спермограма, ако се наложи /read2/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 23:02 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

malkiq_dqvol написа:
незнам за него...ама аз бих си направил спермограма, ако се наложи /read2/

Аз не бих.Изглежда,се обажда мъжкото в мен,ужасно е да дочакаш такава новина,че не ставаш за родител.

Имам приятелка,след гинекологична операция и казаха,че изобщо няма да може да има деца.Осинови си детенце и няма и година,роди си и свое.Майчинството прави чудеса.

Друга приятелка,омъжена в Америка,обиколи няколко държави,за ин витро оплождане,и нищо.Съсипа целия си организъм от хормонални подготовки.Близките и молят да се откаже,а тя продължава.

В заключение ще кажа,че човек по-добре да приема съдбата си,що се отнася до толкова деликатен проблем.Пък,каквото стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 23:05 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Не съм съгласна, че примиренческия дух е полезен в този случай :)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 23:11 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Latrodectus написа:
Не съм съгласна, че примиренческия дух е полезен в този случай :)

Хубаво,само дано вместо да се изпишат вежди,да не се извадят очи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 23:14 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

бих искал да знам ако проблема е в мене /wasntme/
и в такива моменти винаги трябва да има разбиране от двете страни /wasntme/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2008, 06:52 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

malkiq_dqvol написа:
бих искал да знам ако проблема е в мене /wasntme/
и в такива моменти винаги трябва да има разбиране от двете страни /wasntme/

Понякога лечението на безплодието е твърде неприятно и рисковано.
Случва се решението да е елементарно и близо до теб.
Може би не трябва да се преекспонират нещата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2008, 12:20 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Latrodectus написа:

Знаете ли, колко много двойки с години не успяват да си заченат дете? Или ако това все пак се случи...жената не успява да го износи? За съжаление, в България тези случаи нарастват главоломно...почти всяка ВТОРА бременност завършва с аборт! Или както ми каза навремето една акушерка: " Вашите баби, навремето са имали по 6-7 деца, а вие, едва по едно решавате да имате...и нашата мъка е да го задържим...."
Едни познати приятели, от известно време опитват да си направят детенце, но нещо не се получава.. Причината не е много ясна, дали просто не улучват дните подходящи за това или има по -сериозна причина, но така или иначе, работата отива към специалист. Тя успяла да намери някакво докторка- светило в областта , която въпреки, че в момента се намира в Германия е дала указания за необходимите изследвания. И точно тук идва проблемът на моята позната:
" Аз-казва тя- трябва да направя доста изследвания, за болести, за овулация и тн, а моят възлюбен- една консултация със специалист и една спермограма... Как да му кажа??? Въпросът винаги е бил защо АЗ не мога да забременея, а не защо ТОЙ не успява да ме заплоди..Как да му кажа да иде да си направи изследване, дали е годен да стане татко...??!Ще подскочи метър от земята..."
И е права. Защото той не е нито първия, нито последния подскочил метър от земята. Спермограмата е всъщност, едно аналитично изследване на спермата, което показва годна ли е тя да оплоди яйцеклетката. Донорството става по много елементарен начин, със списание и чашка в ръка -нито е болезнено, нито кой знае колко различно от ежедн..ежеседмичните занимания на мъжете. :Р Тогава какъв точно е проблемът?
В мъжествеността.....
Изначало, те първо цял живот се борят с доказателствата, че размера има значение  , а сега някой се опитва да подложи под съмнение и оплодителната им способност! Това е твърде много за един мъж. Къде по-лесно е, да се приеме, че виновна за всичко е жената и тя е "ялова". В недалечното минало е било лесно- какви ти спермограми тогава-сменяш жената и си готов. Дори без деца отново....Дори поставени пред неприятната фраза: "Скъпи, съжалявам но онази нощ...бременна съм"- дори тогава, силния пол мъничко се гордее със себе си, че е минал още един тест за мъжественост. Остава обаче един въпрос: Това, че даден проблем се отрича, не го решава..Бъдещия татко трябва да даде нещо и от себе си, да направи това, което се иска от него, дори ако това означава да жертва малко от своята мъжественост..

най-важното е да се обясни на пича ,че колкото по-рано се открие причината за евентуалния проблем със зачеването в тяхната двойка, толкова по-рано и по-ефективно ще може да се реагира и това се отнася не само за проблеми в спермогенезата, а за всеки здравословен проблем

гърците са казали "готви се за най-лошото и очаквай най-доброто", човек трябва да е оптимист и никога да не губи надежда, но трябва да е подготвен оптимист,а и в повечето случаи малко гонадотропин решава проблема.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2008, 12:23 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Лечението на безплодието ВИНАГИ е неприятно и носи отрицателни емоции в себе си. Голям удар е и за представителите на двата пола, да разберат, че не могат да изпълнят една от основните си жизнени функции- репродукцията.Казват, че трябва да освободиш психиката си, но само тоя, който не е мерил нонстоп температури, не е правил секс по график и не имал по-малко от 4-5 консултации на месец, само той може с лекота да говори за "освободена психика". Разбира се, все още там където има майка, трябва да има татко и покрепата на партньорите е много важна....

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2008, 12:32 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Latrodectus написа:
Лечението на безплодието ВИНАГИ е неприятно и носи отрицателни емоции в себе си. Голям удар е и за представителите на двата пола, да разберат, че не могат да изпълнят една от основните си жизнени функции- репродукцията.Казват, че трябва да освободиш психиката си, но само тоя, който не е мерил нонстоп температури, не е правил секс по график и не имал по-малко от 4-5 консултации на месец, само той може с лекота да говори за "освободена психика". Разбира се, все още там където има майка, трябва да има татко и покрепата на партньорите е много важна....

ама това е като да си заровиш главата в пясъка , лечението на рак също не е приятно занимание , познавам хора ,които го откриха прекалено късно защото не обичаха да ходят по лекари , а вероятно ги е било страх от евентуалния резултат от изследванията и операцията нямаше ефект ... лека им пръст , но това не е начина да решиш проблема ... удряло по самочувствието , ами да удря , но алтернативата каква е ? :)

а аз секса не го правя по график , смятам че е най-добре да се прави всеки ден , просто за всеки случай , да не пропуснем овулацията /wink/ /kreten/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 70 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]