Някои хора цял живот се стремят към компанията на други хора, други- предпочитат да са затворени в себе си. Понякога тази изолация е много полезна за вътрешния мир и спокойствие. Друг път-особено в празнични дни, натежава и може да доведе до депресивни състояния или чуство за безнадеждност. Екстровертния тип /тези, които са по-отворени за външния свят/, преживява по-тежко моментите на самота, но търси начини да я избегне или предотврати, до като Интровертния тип /по-затворените личности/ могат да изпаднат в сериозна депресия, ако самотата продължи дълго. Лично аз, обичам самотата. Помага ми да подредя мислите си, да сложа в мир вътрешните си усещания ,да се самоанализирам и да потърся решения на наболели проблеми. Но я обичам, вероятно защото знам, че стига да искам, винаги мога да изляза от нея....А има хора, които не могат.Факт е, че самоубийствата по празниците се увеличават и то значително. Много хора не издържат на напрежението и самотата играе като отключващ фактор. Но да не помрачаваме празничните дни с подобни мисли. Ако и вие като мен ги прекарвате в повечето случаи сами, намерете начин да се чуствате добре. Гледайте комедии, пийнете чаша хубаво вино, спомнете си хубави моменти от летните дни. Не се оставяйте на лапите и, тя лесно може да ви погълне. Потърсете компанията на човек, към когото изпитвате топли чуства. Ако не наживо-може и онлайн, все ще срещнете самотник като вас. Знае ли човек, какво може да изскочи от едно ново запознанство? Знайте, че самотата е преходна...и е занимание само за един човек. Станете ли поне двама, значи вече не сте самотни..Това е моментът на равносметка и на планове за бъдещето. Признайте пред себе си своите слаби места и се стремете да ги преодолеете. После вижте и силните си и се потупайте сам по рамото за тях. Сигурна съм, че вие сте хубав човек и за мен би било чест да ви познавам. Така, че не унивайте заради това, че сте сам/а. Случва се на всеки. И със сигурност има няколко неща поне, които сте искал да направите, но компанията на хората не го е позволявала, ето сега е момента :) Няма кой да ви види и осъди. Хей, това да не е сълза?!? Какво е това самосъжаление, знаете ли колко хора ви завиждат? Колко хора поне веднъж на ден си мечтаят, за малко да бъдат оставени сами? Самотата е толкова тиха...И е време само за себе си... Радвайте му се и давайте смело напред. Защото утре, вече няма да сте сам....Весели празници от жената, чиято мечта е къща на скала над морето....Може и без градинар :)