Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
  Принтирай

Re: Любими Филми
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2009, 02:08 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Плиййййз, направи и една за мен! Плийййййййз! /god/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2009, 02:14 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

simplicimus написа:
Плиййййз, направи и една за мен! Плийййййййз! /god/

Ще се оглеждам и ще те регистрирам веднага щом намеря пролука. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2009, 13:33 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

danke meine freunde /kiss/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Re: за Нели
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 00:51 
Красив Ум / A Beautiful Mind (2001)

ИзображениеИзображениеИзображение

Director: Ron Howard
Writers: Akiva Goldsman (written by) | Sylvia Nasar (book)
Release Date: 13 December 2001 (USA)
Genre: Biography | Drama
Cast:
Russell Crowe ... John Nash
Jennifer Connelly ... Alicia Nash
Ed Harris ... Parcher
Tagline: The Only Thing Greater Than the Power of the Mind is the Courage of the Heart.
Plot: Режисьорът, Рон Хауърд, превръща биографията на един гениален математик в силна и увлекателна история за кураж, страст и триумф.
В университета Принстън Джон Наш се бори за да направи значителен принос в света на математиката, който да остане като негово наследство. След много усилия той май-накрая прави революционно откритие, което дори може да му спечели Нобелова награда. След като завършва той се захваща с преподаване и се влюбва в ученичката си Алисия. Междувременно правителството го моли да му помогне с разбиването на Съветски код, а скоро е забъркан и в ужасяващ заговор. На прага на международното признание, той е въвлечен в мистериозна конспирация. Стресът разрушава крехкото му чувство за реалност и Наш се изгубва в света на илюзиите... Той ще открие че е психично болен. Диагнозата е шизофрения.
С огромни усилия и с безрезервната подкрепа и любов на Алисия, Наш ще успее да превъзмогне раздвоението на личността си и да възвърне името си на невероятен математик. Той не спира да работи върху теориите си, една от които му носи Нобелова награда.

Този филм, разказ за силата на любовта и човешката решимост, е невероятен и уникален, спокойно може да бъде нареден до заглавия като Леон, Зеленият Път, Изкуплението Шоушенк като "един от най-красивите филми на всички времена".

Награди и номинации:

8 номинации за Оскар 2001 от които 4 награди - за Най-добър филм, режисура на Рон Хауърд, сценарий на Акива Голдсман и

поддържаща женска роля на Дженифър Конъли.

4 награди Златен Глобус за най-добър филм, сценарий на Акива Голдсман, главна роля на Ръсел Кроу, поддържаща роля на Дженифър Конъли.

Награда на Британска филмова награда за главна роля на Ръсел Кроу.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 09:25 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Този филм не ме грабна. Много ме натовари. Гледал съм го на кино и как няма като участва там Дженито Конъли, че и Гладиатора, ама ми подейства много депримиращо. Аз така и така винаги си имам едно на ум, че може всъщност обективно живота ми да е някаква илюзия на болния ми мозък и всъщност аз да съм някъде въдворен в усмирителна риза и олигавен, а всичко това толкова реално всъщност да е само в представите ми. И тоя филм не ми помогна... Подходът ми е логически - ако сетивата ми са заблудени от някакво психическо разстройство и нямам правилно възприемане на заобикалящата действителност, няма как да знам, че е фалшива (само Ръсел Кроу можа да схване на края на филма разликата), т.е. нищо не е изключено... /ninja/ /lud/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 14:21 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

The Ultimate Gift / Последен подарък

Жанр: Драма
Година: 2006
Режисьори: Майкъл Сабел
Актьори: Дрю Фулър, Джеймс Гарнър, Али Хилс, Браян Деней, Абигал Бреслин, Лий Меридър
Рейтинг: 7.2/10 (1,277 votes)

Сюжет: Джейсън смята, че наследството, което му се полага от починалия му дядо, ще се състои от пари и материални облаги, но открива друго за своя изненада. Базирана на бестселъра \"Последен подарък\" от Джим Стовал, историята изпраща Джейсън Стивънс на невероятно пътешествие с цел да открие отговора на въпроса: \"Каква е връзката между богатството и щастието?\". Джейсън има много бегли взаимоотношения с предполагаемо богатия си дядо \"Червения\" Стивънс. Казано направо - той го мрази. Между тях никога не са съществували задушевни разговори, нито горещи прегръдки, а само студени парични преводи. И естествено, когато Червения умира, Джейсън очаква, че всичко, което ще му остави той, ще са прости парични транзакции и че парите на дядо му ще му позволят да продължи досегашния си охолен начин на живот. Но всъщност старецът е завещал план за Джейсън, чрез който той да добие рутина в живота си. Всичко се състои в дванадесет задачи, които Червения нарича \"подаръци\", всяка от които предизвиква Джейсън по различен начин. Натрупвайки опита от всички тях, младокът ще се промени завинаги. \"Последен подарък\" е филм, който едновременно забавлява, трогва и държи в интерес зрителя - филм за промяната у човека, за пътя, който той изминава, за да стане това, което е.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 14:30 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

The Football Factory / Футболната фабрика (2004)

## Режисьор : Ник Лъв
## В ролите : Дани Дайър, Франк Харпър, Тамер Хасан, Роланд Манукян, Нийл МаскелДъдли Сътън и др.
## IMDB : Линк към IMDBhttp://www.imdb.com/title/tt0385705/
## Жанр: драма,криминален
## Държава : Велокобритания
## Година : 2004
## Времетраене : 91 минути
## Резюме : Какво друго можете да правите в събота?
"Футболната фабрика" е нещо повече от едно просто проучване върху английската вманиаченост по футбола и агресията, до която води тя. Това е филм за мъже, които търсят армии към които да се присъединят! Един от силните и дълбоки филми, касаещи един от най-сериозните проблеми на нашето съвремие - футболното хулиганство...
##СУБТИТРИ В ТОРЕНТА! /kreten/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 14:35 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

"Красив ум" не ме грабна изобщо. Не обичам чистата драма, дори при перфектно актьорско майсторство. Виж " Реймън"...Дъстин Хофман ме разби в този филм /god/ /god/
Иначе аз харесвам Тарантино, като режисьор и сценарист, Ал Пачино, Робърт де Ниро и тн...класиците :)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 15:57 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Цитат:
Иначе аз харесвам Тарантино, като режисьор и сценарист, Ал Пачино, Робърт де Ниро и тн...класиците

Аз пък харесвам Борат

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 16:04 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

pepi написа:
Цитат:
Иначе аз харесвам Тарантино, като режисьор и сценарист, Ал Пачино, Робърт де Ниро и тн...класиците

Аз пък харесвам Борат

и на Том Грийн филмите са яки /dance/ /kreten/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]