Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Принтирай

Re: Вечерен час
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2009, 16:40 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Верчерният час не е решението , а просто опит да се реализира дейност. Имах приятели който преди да станат на 18 родителите им идваха вкарваха ги в дискотеката пиеха по едно набързо и си отиваха вкъщи ... така, че ако един ордител е решил че детето му е достатъчно голямо да ходи по дискотеки на 17 никой неможе да го накара да не го праща там. Или пък със сестра ми когато бях по-малка правихме сделка води ме на дискотека тя отива в другата и след определено време се връща за мен

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2009, 17:02 
Новобранец
Новобранец
Аватар

Хипотетично, ако попаднем под американска юрисдикция примерно за седмиза, но при тяхната администрация, полиция и т.н. колко ли от заведенията тип "дискотека" ще продължат да съществуват ако не сменят драстично режима си /:)/

sand написа:
абе как да няма!
като нямаш пари за елитно училище, ще ходят в кварталното и ще понтират всички гаменчета...
ей, соца си замина. а и тогава беше ясно, че има равни и по-равни.
касти има и ще продължава да има.

Едва ли е гаранция. Една позната преподава в едно от най-"елитните". И разпрявяше как един хубосник си го извадил в час.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2009, 21:12 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Khepri написа:
Хипотетично, ако попаднем под американска юрисдикция примерно за седмиза, но при тяхната администрация, полиция и т.н. колко ли от заведенията тип "дискотека" ще продължат да съществуват ако не сменят драстично режима си /:)/

Принципно не обичам да давам пример с щатите,но ако наистина може да стане нещо такова,не само дискотеките ами и кварталните барчета,магазините,който продават алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни ще бъдат затворени и лизензите им ще бъдат отнети,като преди това ще са им наложени такива солени глоби,че свят ще им се извий на собствениците.А и в щатите все пак правилата за такива заведения и издаването на лизензи за търговия с алкохол и цигари са на светлинни години от тези у нас.И въпреки всичко,там също има малолетни наркоманчета,има ученици,които пият в училище,има деца с дотолкова сдухана психика,че вземат автомат Калашников,влизат в училище и изпразват по няколко пълнителя по съучениците и учителите си,преди да пръснат собственият си мозък по тавана.Което пак ме кара да мисля,че колкото и строги да са законите,колкото и стриктно да е тяхното прилкагане,ако родителите не се погрижат сами за собствените си деца,за тяхното възпитание,докато растат,все ще се питаме-защо така стана,но след като "колата се е обърнала"
Пак казвам вечерният час,за мен е абсолютна глупост.Може и да греша незнам.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2009, 21:16 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Всичко опира до ефективността на контрола. А там на този въпрос отговорът е корупция и безхаберие.
У нас отдавна е отговорено на въпроса "А кой ще варди вардияните?" Никой.
Каквито и закони да се измислят (оставям на страна, че и в парламента цари корупция и безхаберие, разбирай безхаберие = некадърност и неангажираност/мързел и то си личи по законите им; дори най=-доброто желание да имат за нещо накрая излиза недоносче и с години го преправят; обикновено към по-лошо)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2009, 22:38 
Новобранец
Новобранец
Аватар

И аз не обичам примерите със щатите. Пък и там начина на живот в "мегаполис" и малко градче са коренно различни. По скоро визирах отношението към малолетни и непълнолетни. Това че защитата им ако може да се каже така е сред основните принципи.
Като плащането на данъци и това че дори да се казваш Хилтън, не може да се качваш пияна в кола /kreten/
А иначе, наистина не може да се контролира всичко /:)/ Въпреки че понякога се чудя след 11.9 до къде ще стигнат /:)/
Не си спомням кой, май един от нобеловите им лауреати беше казал,
Не ни слушайте какво ви говорим, а ни гледайте какво правим /kreten/

Не ми се коментира политика, но има всякакви пора. Преди години имах проблем. Случайно попаднах на един от депутатите. Помогна ми да го реша. Може да съм имал късмет.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]