Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Принтирай

Re: Двойна звезда
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 02:57 
марсо, цитирам:

Суис, Луната не се върти около собствената си ос, но се върти около оста на Земята. точно това ме накара да включа и разстоянието до оста на въртене като параметър в гравитацията.
ще имаш определен интеграл, не от нула до екваториален диаметър Земя, а в случая с Луната - граници на опр. интеграл: долна - разстояние от ос Луна до ос Земя минус екв. радиус Луна; горна разстояние от ос Луна до ос Земя плюс екв. радиус Луна.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 02:59 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Нишката Марсо, е че за едно но тяло с определена маса, по-голяма от нула, е необходимо безкрайно количество енергия, за да достигне скоростта на светлината. Единствено частици с маса, равна на нула ( фотоните), могат да се движат със скоростта на светлината. /smoke/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:03 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

marsianec1 написа:
TheSeal написа:
Всъщност радиотелескопите засичат излъчването което се получава при ускоряване на вещество в гравитационното поле на обекта /:)/ В този случай Марса е прав.
Марсо всички вълни са фотони. От микровълните до гама лъчите. Частици с маса на покой нула, които се движат със скоростта на светлината.

теб трудно те разбирам.....терминологията която ползваш и начина словореда които имаш ,,,ми идва в повече и вероятно имаш право ....ама аз предпочитам да ползвам елемнтарни думи...за да си гарантирам ,че всички ще ме разберат а не че ще изглеждам по умен ..............скузе това е моя крити към теб...ти имаш право да се изразяваш както е удобно на теб....ама аз все пак да си кажа какво мисля.........и веднага конкретен пример ти давам ........."Частици с маса на покой нула " тук нещо ми се губи нижката....а дори като продължа напред не намирам нижката /hmmmm/

Това " радио вълната се движи доста бавно ............." имах предвид.
В преден твой пост.
Скоростта е една и също тази на светлината и всички са фотони или "вълни", според квантовата теория с различна енергия/дължина на вълната.

Не ми се пише дълго. Време е за лягане.

Лека нощ на всички

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:13 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

TheSeal написа:
marsianec1 написа:
TheSeal написа:
Всъщност радиотелескопите засичат излъчването което се получава при ускоряване на вещество в гравитационното поле на обекта /:)/ В този случай Марса е прав.
Марсо всички вълни са фотони. От микровълните до гама лъчите. Частици с маса на покой нула, които се движат със скоростта на светлината.

теб трудно те разбирам.....терминологията която ползваш и начина словореда които имаш ,,,ми идва в повече и вероятно имаш право ....ама аз предпочитам да ползвам елемнтарни думи...за да си гарантирам ,че всички ще ме разберат а не че ще изглеждам по умен ..............скузе това е моя крити към теб...ти имаш право да се изразяваш както е удобно на теб....ама аз все пак да си кажа какво мисля.........и веднага конкретен пример ти давам ........."Частици с маса на покой нула " тук нещо ми се губи нижката....а дори като продължа напред не намирам нижката /hmmmm/

Това " радио вълната се движи доста бавно ............." имах предвид.
В преден твой пост.
Скоростта е една и също тази на светлината и всички са фотони или "вълни", според квантовата теория с различна енергия/дължина на вълната.

Не ми се пише дълго. Време е за лягане.

Лека нощ на всички

ахааааааа /kreten/ /kreten/
Latrodectus написа:
Нишката Марсо, е че за едно но тяло с определена маса, по-голяма от нула, е необходимо безкрайно количество енергия, за да достигне скоростта на светлината. Единствено частици с маса, равна на нула ( фотоните), могат да се движат със скоростта на светлината. /smoke/

ахааааа /zybat/ /:))/ /clap/

и ся последно ....марс по голям ли е или по малък от земята /:))/
/dance/ /dance/ /dance/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:16 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Марсо, вече щи викам Милка /nose/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:18 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Latrodectus написа:
Марсо, вече щи викам Милка /nose/

може ..дори ще се радвам.....само че искам да ми викаш кака милка /kreten/

а за марс ........нещо май съм в грешка ..ще си взема аз бележка /:))/ /dance/ /:))/ /dance/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:20 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

божееееееееееее доживях /god/ /god/ /god/ /god/ /kreten/ /kreten/

П.С родния ти дом е, вземи се тефтера, не бележка /read/ /plezene/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 03:30 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Latrodectus написа:
божееееееееееее доживях /god/ /god/ /god/ /god/ /kreten/ /kreten/

П.С родния ти дом е, вземи се тефтера, не бележка /read/ /plezene/

латро ..........сега като се замисля..........тоест.....не се замислям , а се посъветвах и с чичо гугъл /:))/ боже...боже .....дето имаше един виц......оня дето скочил от осмия етаж и взел да се моли ...господи прости ми , господи спаси ме ...обещавам да не ебем повече чуждите жени , само моита ше си ебем .....господи много ти се моля ...спаси ме ......господ го спасил ......тоя като паднал долу се отупал отупал .......жив и здрав.......па рекъл ......ебаааааааму майката ....колко малко летех , колко много глупости и лъжи казАх /rofl/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:40 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

Развитието на темата май си оправдава предназначението /eggs/

Демонстрира нарастването на ентропията в една отделна тема с времето /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]