Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
  Принтирай

Да се срамуваш или да се гордееш?
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 16:52 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Чудя се аз и реших да ви питам... За по-лесно ще ви разкажа какво ме кара да се чудя
1. Често чувам реплики от типа на : „При първа възможност се махам от тая държава”, „Няма да позволя детето ми да остане тук , пращам го да следва в друга държава”, „Писна ми от тая България, няма оправия за нея! ” – абе реплики в стил „навсякъде другаде е по-добре от България”
2. В Германия познавам няколко българи , повечето от които се срамуват да кажат народността си пред чужденци
3. Българка омъжена за германец : ”Добре , че го хванах тоя , че в България само простаци и селяни!”
4. Из личните архиви: Запознавам се с един германец и си говорим. В момента , в който разбира , че съм българка, ме пита „Защо окрадохте парите , дето ви ги даде Евросъюза?!”
Лично според мен България е уникална страна! Считам природата за невероятна и я обожавам. Не мисля , че народа ни е глупав! От известно време живея в Германия и имам контакт с хора от най-различни националности. Личното ми наблюдение е , че повечето от тях имат доста по-ограничено мислене от повечето българи , които аз познавам! Но пък държавите им са по-напреднали ?! Още повече , че в историята си сме доказали , че сме и доста жилава нация. Питам се аз къде ни е тогава грешката и трябва ли да ни е срам от това, което сме или трябва да се гордеем?
Спама е напълно позволен, ама дайте поне и някой отговор по темата
(Айй еин път да не сложа и иднъ емотка-смотка)

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Да се срамуваш или да се гордееш?
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 16:59 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Екзи, германците са много напреднала нация..те са умни, пробивни, макар и консерви от всякъде...И не са "копи-пейст" народ, интересуват се..Не е ли истина, че обрахме парите на ЕС /hmmmm/ И, че таз година честваме 20г демокрация...и точно толкоз нищо напред не е мръднало..Аз си обичам Родината, мразя държавата /ако и да е клише/ /nose/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:02 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Ей тва и аз мислех да кажа кака: Обичам страната , мразя държавата /headbang/ Ни сме глупави, ни сме ощетени откъм потенциал , ама ко праим? /peace/ Развяваме си гащите. Па тея германци хем са ощетени, хем са залупени и ко праат? Кризата при тех ни съ усеща, а у БГто все едно всичку е дифицит - такива цени слагат

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:05 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

exxxtazy написа:
Чудя се аз и реших да ви питам... За по-лесно ще ви разкажа какво ме кара да се чудя
1. Често чувам реплики от типа на : „При първа възможност се махам от тая държава”, „Няма да позволя детето ми да остане тук , пращам го да следва в друга държава”, „Писна ми от тая България, няма оправия за нея! ” – абе реплики в стил „навсякъде другаде е по-добре от България”
2. В Германия познавам няколко българи , повечето от които се срамуват да кажат народността си пред чужденци
3. Българка омъжена за германец : ”Добре , че го хванах тоя , че в България само простаци и селяни!”
4. Из личните архиви: Запознавам се с един германец и си говорим. В момента , в който разбира , че съм българка, ме пита „Защо окрадохте парите , дето ви ги даде Евросъюза?!”
Лично според мен България е уникална страна! Считам природата за невероятна и я обожавам. Не мисля , че народа ни е глупав! От известно време живея в Германия и имам контакт с хора от най-различни националности. Личното ми наблюдение е , че повечето от тях имат доста по-ограничено мислене от повечето българи , които аз познавам! Но пък държавите им са по-напреднали ?! Още повече , че в историята си сме доказали , че сме и доста жилава нация. Питам се аз къде ни е тогава грешката и трябва ли да ни е срам от това, което сме или трябва да се гордеем?

Имаш уважението ми душо /kiss2/ !
"О неразумни юруде, защо се срамиш да се наречеш болгарин..''
Жалко е, но е истина.Още повече, че с годините европейците а и не само те, си изградиха образа за българин.....по циганите.нашите,шетащи по света.Когато ги лепнат за някоя направена беля там и ги попитат за поданство, отговарят-българско.По простата причина че те са главни беладжии..от там и славата ни..
Не гледам с добро око и на жени омъжени в чужбина, говорещи така за българските мъже.Ясна е гледната точка-пари предимно..нека се замислим,когато там тя се е хванала единствено за едните пари..значи ли това, че е хванала Бога за рога?Съмнявам се.Другото,тя там какво има?Единствено тях, доколкото ги има..няма близките и приятелите си..няма роден език повечето пъти,няма..няма..

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:07 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Ми те тез цигани Джако , нали знаеш че другаде са българи, в България са "роми" . Поне тъй викат , че искат да им казваме.
ВЪпреки , че има цигани и цигани - не може да се отрече

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:15 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

exxxtazy написа:

1.Да се махат , прав им път !
2.Нека си стоят в Германия , България има нужда от патриоти,а не от национални предатели имаме си достатъчно включително и в парламента.
3.Вече сме страна от европейския съюз и може да ходи при немски , холандски и датски простаци и селяни щом я влече.
4.А ти защо не го попита защо са изтрепали евреите?
Кое е по-лошо , да си крадец или да си убиец ?

Кой ни е изоставил да сме под влияние на Русия след втората световна война? Не бяха ли същите тези велики сили които ни върнаха в първи клас а сега се оплакват от лошото икономическо състояние в бившия соц лагер който ги дърпал назад?Не бяха ли същите тези велики сили които създадоха проблема в Израел и Палестина?

Балканите винаги са били буре с барут , да се благодарят че преди 10 години България беше една от страните които не позволи то да избухне защото щеше да запали и тяхната черга.

Всъщност "аз знам две много хубави немски шеги

Първа световна шега и Втора световна шега"
Теди Москов
Защо ли не се смеят обаче ?

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:22 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

" ЕС Приказка за Лека Нощ
(based on true story)

Време на събитието: Ранните часове на 8ми Декември 2006

Място: Метрото в Хамбург, Линия S1

Действащи лица:
- Чичо Гошо (86-88кг), отвявлен бабаит, понастоящем трениращ БДД и със сериозен опит в ГСБ (Груб Селски Бой) и по Мекки-те на ГСБ - селските дискотеки
- двама немци на по 100тина килца

Развитие:
След доста успешно и качествено купонясване цяла нощ по случай 8ми се разделих с чича Гоша на S Reeperbahn, спринтирайки да си хвана влака, който беше в другата посока. Влакът на чич' Гошо пристигна след няколко минути. Придружен от шума, вече леко поуморена, но все още сериозно развеселена компания, нашият герой герой се качи с единствената мисъл като как след 5 спирки го очаква леглото, в което смяташе да се бухне заслужено.
Пътуването премина неусетно, настроението все още на6, а глучката от споделената радоста и веселие на нашата друга огласяше целият вагон, пълен предимно с пияни или отиващи на работа мрачни немци (да не се бъркат с мрачните елфи, макар че разликата не е особено голяма /:)/ ). Всичко това приключи обаче в момента, когато групата се изнесе на Централна Гара и чичо Гошо остана сам. Оставаше ми само една спирка до лелеяяната дестинация, когато като гръм от ясно небе душевният му покой, приближаващ се максимално до Нирване, без разпердушинене на пух и прах.

"Да им ибъ майката и шибани чужденци!", прозвуча като част от реч на Адолф Хитлер гласът на подпийнал немец от средата на вагона.
"Да ве, да ги иба!", пригласи му с глас на Гьобелс, седящият до него авер .

Сърцето на нашият герой пропусна удар. Той знаеше, че тезидуми бяха насочени по адрес на неговите приятели, които току-що бяха слезли. А и към самия него , като един виден "шибан чужденец". Мъжкото сърце обаче, майко, юнашко не затрая. Адреналинът нахлу в главата му, концентрирайки зрението му към целта и правейки го сляп за всичко останло, което се случваше наоколо.
Чичо Гошо бавно стана и се запъти със сигурна крачка, към бъдещето на Федерална Република Германия, което си позволяваше да използва толкова нежни думи относно него и неговите приятели. Апокалипсисът наближаваше.

Вече 10 секунди седеше и гледаше изпитателно 2мата немци. Имаха вид на
здрави момчета, около 100те кила, но вече 12та секунда или не смееха да отвърнат на погледа на Гецата, усещайки огъня и жипела, струящи от очите му, или алкохолът в кръвта им до тагава степен без потиснал нервната ситема, че им беше другно да дъжат главите си изправени.
Бяха големи, едри момчета, но чичо Гошо знаеше, че ще вземе зъбите поне на единият от тях, ако се наложи. вече 17тасекунта откакто стоеше пред тях, а те все още не отвръщаха на погледа му. Тогава на Гочето ми хрумна трик, широко изплзван още от времето на древните българи. Нашият герой се изхрачи мощно в краката на единият от немците.
Гледащата надолу шваба, нямаше как да не забележи появилото се между краката му мазно, гнусно и безформено образование. По навик, любопитсво и аз не знам точно какво, но въпросният младеж надигна поглед явно, за да се осведоми, какъв произхода на това чудо на природат между краката му и балгодарение на какво е попаднало там.
Момента, в който немчо срещна пронизващия, изпълнене със жлъч поглед на Гогата, съвпадна с момента, в който швабският младеж посрещна брата на онова мазното между краката му с лицето си. Мазна храчка се стече по носа на несретника.

"Я повтори какво каза, за шибаните чужденци, мама ти дейба!", помоли го най-учтиво чичо Гошо.

"Не зная за какво говориш!", едва успя да смотляви в отговор момчурляка (100 кила) и гащите му като че ли се издуха, а във въздуха се разнесе неприятна миризма на преработена от организма храна. Неговият приятел седеше безучастно, гледайки в една точка като в транс и явно от солидарност беше последвал примера с гащите.

Момчетата се бяха наакали.

Чичо Гошо им тегли още по една и слезе от влака, съжалявайки, че нямаше в себе си казан, котлон и разтвор на натриева основа.

Извод: Винаги носете необходимото обурудване със себе си! Никога не се знае, кога ще ви се отдаде възможност да сготвите хубав сапун!"

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:44 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Kik3r забавна историйка, само че ти си го приел малко по-частно /kiss/ А май и аз таак съм го написала. Нямах предвид България спрямо Германия, просто аз мога да говоря от тази гледна точко по-конретно , защото живея тук и имам конкретни случки от тук /secret/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 18:37 
Свикнахме с него
Свикнахме с него

Не си падам по политиката, но днес май ще се отплесна /kreten/
"Вече няма десни и леви, има корумпирани и некорумпирани!"Ст.Ганев казва ...нещо от рода:необходима е радикална промяна.... бандитизмът и мафията са на път да поставят българската държава в краката си...под въпрос е оцеляването на бълг.държава.....цитирам по памет.
Прави впечатление, че за 13 века сме се справили с доста набези и външни намеси, а със собствените си политици през последната година не можем.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 18:42 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Още от време оно е доказано, че всеки голям възход в нашата история е бил след едно голямо прочистване в държавата..някога, цели родове са били прочиствани така да се каже /karak/ /karak/ /karak/
Изглежда крайно,но е исторически доказано. /stupid2/

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]