Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
  Принтирай

Защо масово озверяхме?
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 11:22 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Седя си, чета си новините и си пия кафето. И ето, че отново попадам на нещо, което ме изкарва извън релси. Не, че вече не съм свикнала да приемам вече за „нормално” /ако може изобщо да се нарече така/ това, че родители бият и пребиват децата си, а това, че някои „хора” озверяват съвсем и вместо да съхраняват живота, който са създали го отнемат по зверски и брутален начин. Става въпрос за този баща в Гоцеделчевско, който заклал хладнокръвно двете си деца, а за капак опитал да опече живи пет човека….и почти успял. ЛИНК Какво ни става? Защо за нула време озверяхме дотолкова, че не само рушим, а и даваме воля на първичните си инстинкти и на жестокост, която дори и при зверовете я няма? Нима само безпаричието е виновно? Защо вече чуждата усмивка не ни радва, а ни дава единствено повод да се запитаме дали този непознат, който се усмихва насреща ни не е луд? Защо състраданието се превърна в недостатък? Защо забравихме, че сме хора?

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Защо масово озверяхме?
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 11:48 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Джули, навремето ме викаха при ректора в Университета, заради едно мое есе, в което правех паралел между животните и хората. Ставаше въпрос за това, че ако си спомняш, една "майка" преди години запали дъщеря си, защото закъсняла или нещо от сорта. А по същото време, гледах по Анимал планет филм, за една лъвица, която стоя два дни над трупчето на бебето си...до като приеме, че е мъртво. Нито яде, нито пи,нищо...просто бдеше...Та стана конфликт и ме викаха пред разни комисии...но кака ти Латро кат е убедена, никой не може да я бутне...След туй лирическо отклонение... /blush/, какво да ти кажа...някои наистина имат психически проблеми, други се огъват пред действителността, при трети е заложено...Българите винаги сме били особено експресивни и агресивни...Я виж, какво става, ако караш малко по-бавно, с колата ще се качи връз тебе..То са свиркания, то са фарове /fubar/ Не умеем да се отпускаме и трупаме напрежение...а то рано или късно ескалира /hmmmm/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 11:59 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Четох я днес тая статия и аз.Бях потресен!? /roulette/
Моето обяснения на това е, че просто българите живеят адски напрегнат живот минаващ през много перипетии и трудности.Не всички издържат на това напрежение и в един момент полудяват безвъзвратно.А пък други като нас просто лекуват стреса с подходящи количества алкохол. /drink/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:00 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Ескалиращото напрежение може само до някъде да оправдае агресията. Но да заколиш хладнокръвно двете си собствени деца? При това този поне официално няма никакви психически проблеми.... /blink/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:06 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Жули, ако знаеш във България психотестовете как се правят ще ти стане ясно ,защо няма психически отклонения.Помня навремето за казармата ни правиха психотестове...ще ти разкажа как точно премина.
Влизам аз при психолога и той ме поглежда и ми вика:
-Ти като си си у вас пикаеш ли си в мивката /what/
Аз:
-Не, защо !!?!? /what/
-Аз ако дойда у вас ще ти пикам в мивката:... ?!?!?! /what/ /what/ /what/ /what/
Подписа ми медицинската книжка и на излизане му викам :
-И аз ако дойда у вас и аз ще ти пикам в мивката.. /fubar/

Таа ,почудих се ,аз ли бях нормален или той беше ненормален или това беше някакъв тип провокация....?! Нямам представа, но това ли е начина да направиш психотест на някой. /what/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:09 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

взел децата си - две момчета на 5 и 8 години, от интернет клуба и пред очите на минувачите ги заклал с нож.
как ша ми обясните това изречение:ПРЕД ОЧИТЕ НА МИНУВАЧИ!!!!

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:13 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

То и аз преди години като ме пратиха на психиатър дни наред се чудих кой от двама ни е по-луд. /zybat/ Но в случая не говоря за медицинско освидетелстване. Все пак човек за да излудее дотолкова, че да стане масов убиец и то на най-близките си трябва да има нещо повече от моментен импулс. Колко народ се е събудил с мисълта "Днес трябва да убия някого" и е хукнал да реализира тази си мисъл? Това не става изведнъж. Има определен период от реализацията до изпълнението. /blush/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:14 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Джули много отдавна съм забелязала по хората от моето обкръжение, че ние наистина незнаем как да "изпускаме парата" ... държим си нещата вътре и трупаме материал за да може един ден прекрасен да се стигне до нещо такова. Много пъти съм била боксовата круша ... я ма сестра ми ... я на някой познат ... просто защото масово незнаем как да отпуснем парата и да не си го изкарваме на хората ... а колкото повече го трупаме толкова повече " ударната вълна" е по-силна. Аз лично разпускам навън ... баща ми ходейки на лов ... сестра ми след много убеждаване почна да разпуска ходейки на салса ... трябва просто да се научим как да го правим защото цялото това напревение ни убива ... и ние му помагаме още повече ... за това обаче ни помагат и всички онези филми в които гледаме кървища ... насилие и тн. и му се кефим и радваме ... понеже съм забелязала че сме започнали да харесваме когато някой друг страда :)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:16 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

meduza12 написа:
Жули, ако знаеш във България психотестовете как се правят ще ти стане ясно ,защо няма психически отклонения.Помня навремето за казармата ни правиха психотестове...ще ти разкажа как точно премина.
Влизам аз при психолога и той ме поглежда и ми вика:
-Ти като си си у вас пикаеш ли си в мивката /what/
Аз:
-Не, защо !!?!? /what/
-Аз ако дойда у вас ще ти пикам в мивката:... ?!?!?! /what/ /what/ /what/ /what/
Подписа ми медицинската книжка и на излизане му викам :
-И аз ако дойда у вас и аз ще ти пикам в мивката.. /fubar/

Таа ,почудих се ,аз ли бях нормален или той беше ненормален или това беше някакъв тип провокация....?! Нямам представа, но това ли е начина да направиш психотест на някой. /what/

чиста провокация /kreten/
при това изпипана /:))/

аз съм се явявал на много такива тестове /kreten/
всички искат да знаят дали съм луд ...накрая и аз исках да разбера ..луд ли съм аджаба /zybat/

подобни провокации от страна на психолога имаше когато кандидатствах за оръжие /rofl/
даже май се опита да ми налети на бой /big/
ама това още преди официално да ми каже ,че е започнал теста на моето психическо състояние /:))/
а аз му се усмихвах и му виках ...трябва да ме пробваш като съм на три ракии /zybat/
веднага смени тона и вика оръжието заключено в касата като си пил /:))/
викам разбира се.........как аз ли /rofl/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 12:24 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

andromahi4ka написа:
взел децата си - две момчета на 5 и 8 години, от интернет клуба и пред очите на минувачите ги заклал с нож.
как ша ми обясните това изречение:ПРЕД ОЧИТЕ НА МИНУВАЧИ!!!!

Ами как....като нещо нормално. Да не би да те учудва? /zybat/ /zybat/ Мен щеше да ме учуди ако някой се бе намесил.

TheBlueFairy написа:
Джули много отдавна съм забелязала по хората от моето обкръжение, че ние наистина незнаем как да "изпускаме парата" ... държим си нещата вътре и трупаме материал за да може един ден прекрасен да се стигне до нещо такова. Много пъти съм била боксовата круша ... я ма сестра ми ... я на някой познат ... просто защото масово незнаем как да отпуснем парата и да не си го изкарваме на хората ... а колкото повече го трупаме толкова повече " ударната вълна" е по-силна. Аз лично разпускам навън ... баща ми ходейки на лов ... сестра ми след много убеждаване почна да разпуска ходейки на салса ... трябва просто да се научим как да го правим защото цялото това напревение ни убива ... и ние му помагаме още повече ... за това обаче ни помагат и всички онези филми в които гледаме кървища ... насилие и тн. и му се кефим и радваме ... понеже съм забелязала че сме започнали да харесваме когато някой друг страда :)

Да, така е. Както вече си признах и аз съм ужасно агресивна. И по тази причина, когато видя, че съм на предела хуквам да си изкарам енергията в залата. Все пак едно е да убиеш в пристъп на гняв, а друго е целенасочено и по план. Защото този просто е обикалял и е издирвал жертвите си. Ако е убил само едното дете например да кажем, че е било агресивен пристъп или моментна лудост. Но той след като убива едното, убива и другото. Дори за най-агресивния елемент това ще е предостатъчно. Ама човека хуква и да пали още народ. Това е като някой филм на ужасите бре. /headbang/ Не може никой от близкото му обкръжение да не е забелязал нищо. По-скоро на никой не му е пукало.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]