Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
  Принтирай

За или против смъртното наказание
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 12:54 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Както се сещате темата ми е провокирана от оня психопат, който затри семейството си. В някои теми вече сме си бъбрили и за смъртното наказание, но не подробно. Така че хайде да му отделим малко време. /:)/ До 1998 г. у нас имаше смъртно наказание. На 1.12. 1998 г. в деня на приемането на Всеобщата декларация за правата на човека и чрез промяна на Наказателния кодекс то бе окончателно премахнато. Смъртната присъда бе заменена с доживотен затвор, а присъдите на хората, осъдени на смърт, върху чиито екзекуции бе наложен мораториум още през 1990 г. бяха впоследствие заменени. Смятате ли, че това наказание трябва да бъде отново въведено? И за какви престъпления би било присъждано като единственото справедливо наказание? Защо трябва да бъдем хуманни към изродите? Нима техните жертви нямат право на възмездие?

Върнете се в началото
 Профил  

Re: За или против смъртното наказание
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 13:02 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Винаги съм била за смъртното наказание, въпреки че когато някой се мъчи в затвора до живот си е бая гадно, стига да нямаше амнистии и не знам какви още други смекчаващи наказанието ...

Чувствам се добре в кожата си, все още!

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 13:03 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Ами в някои случаи и на мене ми са е приисквало да има смъртно наказание - вярно е че има наистина големи изверги. Ама и доживотните присъди не са малко наказание - дори за някои тоя вариант ще е по-лошия. Друг е въпроса до колко съдебната система си върши работата и налага справедливо възмездие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 13:06 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Винаги съм бил твърдо ЗА!И не съм никак краен-има ситуации,които налагат крути мерки.И какви по дяволите са тия амнистии?Безпредметни са напълно.
Ето да речем американците как го правят-дадът на едно такова животно 3-4 присъди по осемдесет и няколко години едната...после колкото и да му амнистират, все остатъка е едни 90-100 годинки там. /kreten/

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 13:13 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Аз също съм твърдо ЗА. Смятам, че има случаи, в които това е наистина единственото възможно наказание. Омръзна ми закона да пази най-вече престъпниците, а не жертвите им. Да, редно е да бъдем хуманни, но не и към изроди. Докато търсех по-актуален списък на страните, в които все още има смъртно наказание една мисъл ме накара да се замисля. Ставаше въпрос за наказанието "До живот без право на промяна". Бе наречено "Осъден да живее".....колко точно описание. Може би наистина и много по-жестоко. Но не толкова сигурно. Още дедите ни са казали "От затвор се излиза, от гроб не".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 14:06 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

аз не съм за смъртното наказание...но и да коментираме, едва ли ще променим нещо в съдебната система /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 15:57 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Аз съм против смъртното наказание. /:)/ Предпочитам вариант - доживотен затвор, без право на обжалване, тъй като историята помни не малко прецеденти, в които е бил осъждан невинен....а едно извинявай, няма да помогне в такъв случай. Склонна съм да го приема само в доказани случаи на терористични актове с много на брой жертви, а в случаите на педофилия и/или изнасилване например-химическа кастрация и доживотен. Повтарям-без право на обжалване.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 16:19 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Зъб за зъб ли латро?Така ми се види твоята позиция.А ако е некрофил?Тогава? /hmmmm/ Трябва да го плющи труп или?Може би него да плющат труп?
Адски тъпо звучи..на мен поне.Сякаш универсално си остава..на стола /nose/ /но не на Крум Савов /kreten/ /

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 16:26 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Ами не точно зъб за зъб,Джаки..просто за педофилия или изнасилване не могат да дадат доживотен. Химическата кастрация премахва възможността престъплението да бъде извършено отново....Столът е по-лекия вариант от двете наказания, сравнен с доживотния, а пак казвам, трябва да се допусне вероятността, че може да се сгреши...

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 16:30 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Latrodectus написа:
Ами не точно зъб за зъб,Джаки..просто за педофилия или изнасилване не могат да дадат доживотен. Химическата кастрация премахва възможността престъплението да бъде извършено отново....Столът е по-лекия вариант от двете наказания, сравнен с доживотния, а пак казвам, трябва да се допусне вероятността, че може да се сгреши...

За тоя точно нещастник дето си уби децата..като начало-клечки под ноктите,през ден.Следваща стъпка-вадене на самите нокти по един на ден.Нататък вече може да се продължи със същинското наказание.
Крайно отвратен съм от човешко същество,баща. /kill/

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]