Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
  Принтирай

Любовта от разстояние – съществува ли наистина?
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 16:14 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

Когато заговорим за връзка от разстояние веднага изниква въпросът дали това може изобщо да се нарече „връзка”? Възможно ли е да се влюбиш в някого, когото не познаваш и често пъти даже не си виждал дори и на снимка? Вярно е, живеем във време, когато комуникацията дори между отделни континенти не е проблем. Но технологиите не могат да запълнят празнината, породена от разстоянието. Нищо не може да изрази емоциите толкова силно и въздействащо, както физическата близост между двама души. Дали и изобщо съществува виртуална любов от разстояние? ? И дали наистина тази любов е достатъчно устойчива, че да продължи, та дори и да завърши щастливо? Изобщо това любов ли е или просто начин да задоволим потребността си от нещо, което ни липсва?

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Любовта от разстояние – съществува ли наистина?
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 16:24 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Според мен, съществува. /:)/ Макар и доста имагинерна, се появява...може би, още по-силна именно заради това, но ако не се осъществи физически контакт, умира от само себе си...Приписването на знайни и незнайни качества върху въпросния партньор, увеличава интензитета, за сметка на качеството...Едва ли подобна любов, би издържала дълго.... /hmmmm/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 17:00 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

ми нямам какво да кажа...то каквото трябва сте го написали /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 18:00 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Какво е да се влюбиш ? Продукта на мозъка, т.е. на разума или състояние на душата /духа, който носим/ ?
Каква полза носи - чисто прагматична - възможността човек да поеме по предначертан житейски път и да създаде потомство, или нещо повече - да носи духовно удовлетворение и така да поддържа душата жизнена ?

Аз мисля, че възможността да се влюбиш е дадено от бога качество - състояние на душата с нейните енергийни полета. Т.е. влюбването е обвързването на свойте енергийни полета с тези на обекта на влюбването. И тяхното ниво и продължителност на действие зависи от това дали влюбването /като чувство/ е споделено или не.
Ако изходим от това, че такива чувства изпитват и хора с недъзи - умствени или физиологични /например слепота/, извода е че подобно чувство може да бъде поддържано и от разстояние, и виртуално.

Не мога да зная обаче дали по този начин чувството е толкоз пълноценно - с цялата си палитра от усещания - ухание, образ, краски, телесна топлина ако щеш.
И тъй като според поетите именно очите са вратата към душата на човека, взаимоотношенията от разстояние изглеждат някак осакатени.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 18:30 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

именно....остава ти чувството, че нещо не е така, че изживяването не е пълно и ако се замислиш, дали си заслужава, а това е първата стъпка към преодоляването на такава любов, е много вероятно да установиш, че всъщност си влюбен в идеята за любов...от колкото в човека отсреща /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 20:52 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Всъщност мисля си, че чувствата, в резултат на връзки по интернет, са си съвсем истински.
Просто обектът може да е фалшив/лъжлив - препратка към темата "доколко характеристиките, които сте вложили в своя НИК са реални.
Но тези "лъжливи" образи съществуват и в реалния свят - тогава, когато единия /умел артист и манипулатор/, успява да изгради у влюбения образ от качества, които в действителност не притежава.
Тъй че трудно би могло да се каже кога човек е по-заблуден, когато общува в интернет,или когато общува в реалния свят.
По-скоро е свързано с възможностите, които притежаваш, да отсееш истинското от лъжовното.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 21:43 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Според мен,такава любов съществува.
Само че,когато сетивата ти са изострени
и имаш дарбата да изразяваш усещанията си с думи.
Получава се неописуемо силно и колоритно преживяване.
Винаги съм вярвала,а и на практика се доказа,
че едни сетива могат да компенсират други.
Пробвайте,може да се изненадате приятно от себе си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 22:40 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Ами аз кат не мога две думи на фльонга да вържа как да въздействам? От Яворов ли да преписвам ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 22:46 
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
ДВИГАТЕЛ НА ФОРУМА
Аватар

pepi написа:
Ами аз кат не мога две думи на фльонга да вържа как да въздействам? От Яворов ли да преписвам ?

Само недей да изпадаш в крайности и да пращаш стихове или копирани клишета за виртуален секс....ужасно са плоски и досадни. /rofl/ /rofl/ /rofl/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 23:27 
права си, казинке. само не всички проектирате действителността във виртуала? защо да трябва едната да е като другата. тя затова едната е ОТДАЛЕЧЕНА, а другата - на -10 пръста разстояние.

и не съм съгласен да се нарича Любов. това си е привличане. откриване на интересна личност и желание за по-близки срещи от първи вид =)))

като пиявици за голите крака на птица.

Последна промяна sand на 09 Фев 2009, 23:28, променена общо 1 път

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]