Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
  Принтирай

Re: Каква е любовта в най-чистия си вид според вас?
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 23:34 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Еееех, колко е хубава младостта. Като чуя такива слова и ми се изпълва душата от умиление.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 23:43 
Почетен ЧЛЕН
Почетен ЧЛЕН

pepi написа:
Еееех, колко е хубава младостта. Като чуя такива слова и ми се изпълва душата от умиление.

Не съм точно в младостта,а и ми се струва,че никой не би отказал чувството което описах! Или греша? /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 23:48 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Описанието напълно съвпада с красивите приказки, написани от романтични автори. Сигурно мнозина искат да го изпитват.
Но Латро е права - любовта от най-чист вид е родител-дете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 00:29 
Почетен ЧЛЕН
Почетен ЧЛЕН

pepi написа:
Описанието напълно съвпада с красивите приказки, написани от романтични автори. Сигурно мнозина искат да го изпитват.
Но Латро е права - любовта от най-чист вид е родител-дете.

Разбира се,че там е най-чиста! Но аз именно затова още в началото написах,че темата е за любовта между мъж и жена!
А и желанието ми бе всеки да опише своя идеал за любовта,а не да опише каква я е почувствал,как се е разочаровал и т.н. А и именно този идеал описан от всеки може да му покаже,ако е имал разочарования,дали е дал достатъчно за да го постигне,и дали всъщност вината да не се получи не е и в него и това което е чувствал! Подобни теми,ако човек се съсредоточи в тях помагат много за оформянето на характера,а той се гради до последно ,или поне така би трябвало да бъде! /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 00:54 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Хората са инертни. Навиците и въжделенията им след определена възраст изключително трудно се променят. Нужен е рязък тласък, породен от медицински/физиологичен/емоционален/съдбовен характер, за да се промени така набраната инерция от привички или начин на възприемане на света.
А що се отнася до любовта - според мен товае чувството, което изпитваш към отсрещния, когото смяташ за част от себе си /тя и той- едно неделимо цяло/.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 01:22 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

първо да кажа.............аз съм имал споделена любов.........беше временно споделена , но беше споделна ....бях изключително влюбен , чак не можех да мисля за нищо друго , исках единствено и само да съм с нея и така и ставаше в продължение на няколко години .....това беше ученичиската ми любов .....истинска ....изпепеляваща и непреднамерена по никакъв начин .....но тя свърши ........не ми се обяснява как и защо .......но беше силно и имам белези от това ...макар да са минали почти десет години от тогава .....та защо се включих по темата ..............................моето мнение е , че вечна любов няма ........ защо ? ...защото аз имах всичко за което може да мечтае един младеж ......пари , слава , успехи в спорта ...в училище , много познати и приятели , които ме уважаваха ...къде от страх , къде зареди това което съм .....просто перфектно .......а тя.......най-желаното и най-красиво момиче /:))/ също със успехи ...както във спорта ,така и в училище ......но нещата пак бяха временни ...за няколко години ................това го казвам не за да се изфукам ....а за да е ясно ...защо твърдя ,че явлението любов е прекрасно , но е до време ...........................оня ден пътувах с един много богат човек към провинцията ............познавам го от няколко години и навлязохме в личните истории ........забравих да кажа ,че въпросния човек е на 60 години ...........и докъто пътуваме и говорим.......той ми сподели за жена си , която е починала от рак .......това преди повече от 20 години ....разплака се докъто шофира .............стори ми се малко преиграно , но после като се замислих.....за какво си струва да отрониш сълза ........за една загубена любов ...ДА и приех ,че наистина така го чувства човека .....а има деца по-големи от мен .....има и жена .....но се разплака ...с думите ......много я обичах .....и май аз съм виновен ...... усетих го , че ако имаше начин , би дал живота си за нея ...... би се жертавал тя да живее , а той да умре ............усетих и че чуства някъква вина ...вероятно не ми казва всичко с подробности , но беше силно и изглеждаше истинско .......въпроса който си зададох аз .........как може едно такова чуство на влюбеност да трае толкова дълго ........може , но само в този си вариант ........защото ....човешкия мозък .....има свойството да очаква и да си представя само хубави неща за в бъдеще ....когато е във влюбено състояние ................той не си представя кофти ситуациите който биха настъпили в тези да речем 20 или повече години ...........мозъка започва да си фантазира ....как ще отиде с любимата на почивка ....там ще се забавляват , ще се разхождат и ще бъде прекрасно .....и съжелява за пропуснатите ЕВЕНТУАЛНИ мигове .....той не си мисли ....как ще те ухапе змия , блъсне кола , която ще те осъкати или пък някой ще натисне любимата ти и т.н.............тези варианти мозъка ги изключва ...когато се отнася за бъдещо очакване ...............просто мозъка има свойство да отделя внимание на хубавите неща .....особено когато е влюбен .................та за това така се е съхранила една такава любов ...иначе любовта се изчерпва доста бързо......сравнитено малко трае по мое мнение..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 12:54 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

ronin_bg написа:
..............В такава любов искам да живея,но знам,че никога няма да ми се случи! /:)/

И защо не, Живота е твърде дълго време /:)/ Ако перефразираме, Единствения начин да се спасиш от грипа, е да се заточиш на необитаем остров. Шегувам се естествено

Любовта е емоция не начен на живот. Струва ми се по скоро визираш "щастие". Да пробвам да поясня.
Можеш да обичаш от разстояние, но трудно да си щастлив.
Или любовта е дар Божи, но щастието трябва да се заслужи /:)/
Всъщност един от най-кошмарните моменти е когато отговора на въпроса, мога ли да я обичам е да, а на мога ли да я направя щастлива-не.

Latrodectus написа:
........ Аз го разбирам като да "жертваш" себе си за другия...а за мъж незная дали мога да го направя. /hmmmm/ ..... /read2/

А дори и да опиташ, дали ще ти позволят да го направиш /corn/

Последна промяна TheSeal на 08 Апр 2009, 14:34, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 14:08 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

зависи....понякога всеки компромис или подтиснато желание да ....избягаш, дори без обяснение, може да бъде приет като "жертва" /hmmmm/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 15:30 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

Може, зависи .. какво му коства на този който го прави.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2009, 11:44 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

ква любоФ в тоя пек бе /fubar/

ЛАТРО: ЩЕШ ЛИ ДА ТА БАННА, СПАМЕР НИЕДЕН /read/ /read/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]