Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
  Принтирай

Пролетната невроза,или болестта на незнанието.
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 19:25 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Попаднах на една статия и ми се стори интересна:
Пише,че най-податливи са хората със слаба нервна система.
С настъпването на пролетта мнозина изпадат в състояние на умора,невроза или депресия.Мрачното настроение,което ни преследва през студените месеци и не ни оставя на спокойствие и през пролетта,е причина за резките и на пръв поглед безпричинни промени в нагласата,честите сълзи,по-трудното общуване-със семейството,приятелите,колегите,постоянните спомени за минали времена когато светът е бил"по-хубав" в сравнение със сега...
Безсънието и разсеяността се посочват като един от първите признаци.
Посочват се и "лекове"като например ароматни масла и разходка.
Разходката:
Всъщност начина на предотвратяване на психологически разтройства може да се окаже доста лесен."Ако се почувствате уморени или изнервени,или почувствате приближаването на депреси,облечете се и отидете на разходка.Добре е тя да продължи не по-малко от половин час,защото в противен случай ефекта ще е нулев.Ако имате необходимото търпение и се поразходите в продължение на 30мин или повече,депресията ще бъде прогонена от чистия въздух и промяната в обстановката"-обясняват британски психолози.
Ефекта от промяната се проявява почти веднага-в някои случаи може да се усети още на 5-та минута.
"Разходката,особено ако се практикува редовно,може да се окаже напълно достатъчна да се избавим от честите прояви на депресивни състояния.Трябва само да намерим в себе си сили и да излезем от дома",съветват специалистите.
Обясняват го с това,че разходката от една страна е минимално физическо натоварване,а от друга-позитивна смяна на обстановката в условията на рутинното всекидневие.
Има и още....
=========================================================
Споних си,че съм имал кофти моменти,имаш чувството че всичко те притиска и вкъщи обстановката е обтегната,имаш чувството,че дори стените те притискат.Само излизането ми до пазарчето отсреща и пазаруване в магазина например са ме разведрявали.Просто трябва човек да се поразмърда малко...
Излизайте повече.
/drunk/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Re: Пролетната невроза,или болестта на незнанието.
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 19:59 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

най-обичам пролетта, заради времето-нито прекалено топло, нито студено...няма как да не излизаш повече...на по бира с приятели...айде и разходка на Витоша примерно /smoke/ Щот в тия коли и пред тия компове, къкто си викаме със Суис, правим само гъЗове /kreten/ /kreten/
Иначе, колегите британци..въпреки собствения си климат, са разбира се прави, както и твоето сравнение със затискащите те стени...Аз например обичам да добия "вятър в косите", свалям джамовете на буто, тръгвам нанякъде наблизо..../около СФ/ и обикновено се разхождам из някое приятно листенце...Повечето киселяк ми минава на мига, изоставям си там и мрачните мисли.
Бай дъ уей...масажът е също универсално средство за оправяне на настроението...особено, ако го правят добри ръце... /secret/ /smoke/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 20:44 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

/drink/ И ас обичам разходки /drink/ - тамън половин час и сам обиколил половинта град. Имами и градска градина ма тя не меза на нищо вечи и ни си заслужаа да са шматкаш в нея /drink/
Иначи и да ней пролет, когат и да е, се са файда /drink/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2009, 00:39 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Както вече споменах,казват че тези със слаба неервна система са най податливи на невроза.Тези моито са били"глезено детенце",или обратното-потиснати от всевъзможни забрани.Неврозите преследват и хората с тежки заболявания като рак и инсулт,както итези които дълго време са приемали лекарства.
Поради емоционалното пренапрежение човек става мнителен,започва да приема много погрешно нарушенията в организма си.Ако,да речем,усеща силно сърцебиене,той смята,че това е инфаркт.Друг пък,ако болки и спазми в стомаха,е сигурен,че е развил рак.Но понякога тези преживявания се оказват като бомба със закъснител.
Лимфоцитите,които всеки ден унищожават 25 000 чужди за организма клетки,могат в момент на силно вълнение да пропуснат"враждебната" клетка.А след три години тази клетка мутант се разраства в раково огнище.
Затова трябва да се борим с неврозата,да се опитваме да ликвидираме пристъпите на меланхолия,неврастения,хипохондрия,натрапчиви мисли,потиснатост и безсъние.
=================================================
Преди около 5г бившата ми тъща,лека и пръст имаше сума ти негативни емоции и силни вълнения свързани с децата и,и други фактори.Разви и почина от рак на 50г.
Така,че е хубаво според мен да се стремим да мислим позитивно и да си пазим нервите...

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 00:16 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

мен почва да ме фаща пролетната бироза /beer2/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 00:18 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Пролетта е прекрасна винаги, а "умората" която предизвиква се цери със...секс /smoke/

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 00:22 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

секса е стресиращ....до колкото помня /smoke/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 00:24 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

/smoke/ той за спомен се не прави мъ /nose/ ъм постоянно /svir/

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 21:35 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Казват също,че ароматерапията е един от на-приятните и ефективни методи за лечение на пролетните депресии,неврози и умори.Ароматните масла проникват чрез кожата в кръвта и преминават през цялото тяло,а чрез обонянието достигат до мозъка и пряко влияят на настроението.Препоръчват масла от анасон,портокал,бергамот,ела,жасмин,кедър,кориандър,лавандула,лимон,мандарина,маточина,лютива мента,роза,розмарин,конски босилек.Също така и добро наспиване,дълги разходки на слънце,здравословно хранене,слушане на приятна музика,шопинг терапия.както и разтоварвания с чай или свежа вана с прохладна вода.
Някои прпоръчват като добро решение и сексът.Той е най-добрия метод за прогонване на депресията и за всеобщо тонизиране.
Алкохола обаче не може да бъде прпоръчан като ефикасно средство.Споменава се,че една чаша шампанско подобрява кръвообращението и за кратко дава на тялото временен приток на енергия,но тази измамна бодрост скоро бива последвана от още по-тежка умора.
Най-разумно би било предварително човек да се настрои за пролетта.Добре е да се зареди тялото със светлина и кислород.Важен е и достатъчният сън в подходящо време,доколкото работата може да позволи.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 21:39 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

/drink/ Мноо мразим да ми мириши некво натрапчиво на китки иле плодове иле зарзавати - - почвам са напрягам /kreten/ /kreten/

Пролетната депресия са минаа навънка, на пиени с приятелети да си говорити за недепресиращи раути /drunk/ /drunk/

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]