Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
  Принтирай

Потребителските телефони – помагат или ни късат нервите
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 08:52 

Потребителските телефони – помагат или ни късат нервите

Почти навсякъде има такива - всяка институция, фирма... има телефони за обслужване на клиенти. От опит знам, че зад тези телефони стоят най-често жени - с приятни гласчета, с които да ни "омайват". Въпросът е дали тези гласчета, са достатъчно компетентни , за работата която трябва да извършват.
В случая става дума за телефона за обслужване на клиенти на БТК. От почти две години ползвам ADSL – по принцип съм доволен, пък и при нас няма кой знае колко алтернативи. Това обаче е началото. Започнаха проблемите- когато ползвам торент клиент например – интернета става неизползваем дори и след като се затвори (биткомет в случая), и трябва рестарт на компютъра за да се оправи.  Може да се преживее – докато спя интернет не ми трябва и си тегли  колкото искаш.
Само че един ден модемът ми сдаде багажа – прекъсна ми нета (което ставаше редовно) и когато го ресетнах, започна да  мига като коледна елха и да бръмчи –  никаква връзка. Цял следобед ресетване на модем. Вечерта като по чудо се стабилизира и тръгна – екстра. На сутринта  – пак старата история, едно приятно мигане и жужене – драго ми стана. Помъчих го малко без резултат и си викам вече – ще им звъня на тия. Звъня аз на потребителския им телефон – вдига ми операторката – почвам аз – „Вижте сега, така и така (описвам аз за какво става дума)” - „Ами ресетнете си модема” ми вика момичето. Зачудих се, дали да се ядосам, ама викам си, добре. Поиграх си аз още, имах и друга работа, и тъй си мина и тоя ден – без интернет. На третия ден, вдигам аз пак телефона – момичето е отсреща – „Трети ден нямам нет, не ми работи модема, изобщо не е до ресетване ами си е за смяна” – „Изчакайте един момент да ви прехвърля на Техническия отдел”. Чакам аз – музичка има, приятно ми е. Вдига ми друго момиченце – „Кажете какво има” – Почвам пак – „Модема ми не работи……….” – оная дори не ме и слуша какво и говоря защото почва – „Ресетнете си модема – отзаде има едно копченце или дупчица – бръкни с нещо остро и задръж десеттина секунди…” – аз да си призная – до тогава „понятие си нямах” как се ресетва модем – прекипя ми вече, обаче имах пак работа и затворих. На другия ден – интернет няма – модема ми си пее същата песен. Звъня им – вдига ми естествено някакво момиченце – „Слушайте ме сега, викам – модема ми не работи – искам да се смени, лично ще ви го донеса в местния клон – искам модем който работи. Искам и да ми дадеш телефон за връзка с някой от мениджърите ви – да си поговоря и с тях”. Резултата – „Секунда само – назначавам веднага техническа проверка на място – утре преди обед удобно ли ви е – ако искате дайте телефон да ви предупредим кога точно ще идват техниците…” – Можело значи.
Дойдоха момчетата на другия ден – носят ми нов модем, поговорихме си – много начесто ги сменяли тия модеми – не издържали нещо. Оставиха ми и телефона на „кака Мария” – ако има проблем – да им звъня направо на тях, да не се занимавам с операторките.

С две думи излиза, че за да ти обърнат внимание трябва да им се развикаш, да ги напсуваш, да не ги оставиш да ти говорят глупости – в противен случай просто те вземат за балък, мотат те и то някакви некадърници от ТЕХНИЧЕСКИЯ им отдел. За това лошото отношение, на нас клиентите ,към разни оператори-телефонистки, в повечето случаи си е напълно заслужено и провокирано. Не искам клиента винаги да е прав – искам само да не ме правят на маймуна.

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]