Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
  Принтирай

СТОП!Патрон!
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2009, 06:41 

СТОП!Патрон!

Вътрешният министър Цветан Цветанов, обяви, че стоп патроните на въоръжение в българската полиция, ще бъдат заменени с бойни такива. И без това, те разбираш ли, се оказали с изтекъл срок на годност...от 2006-та година. Чудничко...Новите бойни патрони, дали няма да са също с изтекъл срок? А колко е давността на пистолетите "Макаров", които по мои сметки, трябва да са ми поне набори? Заговори се веднага, че щели да се увеличат "нещастните" случаи със случайно простреляни жертви..Вероятно, ако психическата пригодност на полицая, се следи и контролира с по-голямо внимание, няма да има такъв проблем. Защото надали тези мъже ще започнат просто така, да стрелят по случайни минувачи...А и стоп патрон от упор, също може да убие човек. Друг е въпросът, че респектът на престъпниците граничи от нула до минус безкрайност. Първо заради смешната ни съдебна система и после, защото се чувстват недосегаеми пред бюстителите на реда, оборудвани с допотопни средства. Немалко момчета в сини униформи, бяха избити като пилци при изпълнение на служебния си дълг. С какво да се защитят, с бракувани пластмаси ли? Колкото до случайните рикошети, те могат да дойдат от всякъде. И като, че ли шансът за това е по-голям при онези с незаконните оръжия, а не от органите на реда и/или военните. Не смятам, че въоръжените с негодни муниции полицаи, са по-безопасни от тези, които са с читави такива. Дали килърът с последен модел карабина не се скъсва от смях, ако го обградят полицаи? В този смисъл, подкрепям решението на министъра. Даже смятам, че се забавиха и доста мъже загинаха, заради поредните недомислици в МВР. Дано не съжалявам за думите си, но предпочитам да ме защитават хора, с истински оръжия..а не с пластмасов, воден пистолет....

Върнете се в началото

Re: СТОП!Патрон!
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 05:40 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

/hmmmm/ Няма нищо да се промени. Закона си остава същия. Сега долу-горе закона дава право полицая да стреля едва ли не вече като са го простреляли. Мен ако ме питаш там трябва да е промяната.

Още преди две- три години бяха изтеглеглени от употреба бойните патрони със стоманен сърдечник, които криеха по-голям процент риск от рикошет и бяха заменени с такива с оловен. А "Макаров" си е добро оръжие стига да си го поддържаш както тряба /corn/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 08:42 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Аз не казвам, че "Макаров" не е добро оръжие, а че е старо /:)/ В общи линии руснаците /или поне всичко правено по техен лиценз/, си остават едни от най-добрите прозиводители на оръжие в света. /:)/ . Я им дай по една "Шипка" на всичките, да видиш, ше остане ли престъпна групировка /rofl/ /rofl/ /rofl/ . Колкото до Закона, до колкото знам, навсякъде е прието да се дава предупредителен изстрел във въздуха и след това- по заподозрения /hmmmm/ . Което разбира се, е крайно нелогично при открита престрелка /fubar/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 13:44 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

баща ми има американски макаров /kreten/ /kreten/
много е удобен , но до там ..
у нас даже генералите са с макаров ..
а макаров далеч не е добър пистолет .. поне според мен де..
аз се смятам за добър стрелец и що годе познавам оръжията ..
и смея да кажа , че макаров не е едно от добрите руски оръжия /nose/
на повече от 25 метра в мишена 50 на 50 сантиметра ... трудно се вкарва с макаров ..
докъто с марголин на 50 метра цяля ботилка от кола /kreten/ /kreten/
но като цяло .. ефективността на българсикя полицай съвсем не зависи от това как е вооръжен /kreten/ /kreten/ .
достатъчно добре е вооръжен българския полицай ..
въпроса е , че системата като цяло е неефективна , защото началниците им злоупотребяват с власта която имат ..
за да се борят с обикновенни престъпници , на полицаите и палка им стига ..та камо ли пищов ..
а когато има некви други сигнали ..и вече се говори за организирана престъпност ..
има барети с други пищови ..."глог" вооръжени са и с калашници 5,45 У ..
имат снаипери драгунов и т.н

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 15:37 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Аз пък съм на мнение,че "Макаров" си е много добър пистолет........за нуждите на Полицията(стига както каза Марки,да се поддържа като хората и да не се използват стоп патрони а истински,което вече е факт)В крайна сметка на редовия полицай не му се налага да използва оръжие на повече от 25-30 метра,противното в градски условия би могло да се окаже фатално за околните,без значение колко добър е стрелеца и какво е оръжието.А засечките са вследствие на кофти амуниции без значение дали говорим за пистолет,автомат или картечница.

Марсо аз пък в казармата съм стрелял с "Макаров" и имах много добри резултати,но пистолета ми беше "прострелян" и стреляше там където се целих.

Латро проблема не е,че пистолета е стар модел,то и "Калашников" е от 1947 но и досега е НАЙ-ДОБРОТО оръжие за близък бой и "партизанска тактика"

Според мен проблема идва от това,че хората като цяло нямат уважение и респект от днешната Полиция.И от това което съм виждал в западна Европа и щатите(въпреки,че там хората ако не уважават,то поне изпитват респект от полицая)според мен такива случеи тепърва предстоят.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 16:12 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Денти, в интерес на истината и аз съм фен на руските оръжия /blush/ Те са и доказани, иначе нямаше да са толкова време на въоръжение, както казваш /secret/ И си прав и, че към полицията няма нужния респект....

На първо място, заради корупцията- с тия мижави заплати, ги принуждават да взимат рушвети...кое "боби" например, ще си позволи този лукс /read/ Даже не толкова далеч, гърците също са пример за неподкупност...

На второ място, заради съдебната система....съгласи се, че ти ги хващат, а "ония" ги пускат...е и ти няма да си даваш много зор /read/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 16:34 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Латро факторите са много,но като цяло мисля,че повечето хора като чуят Полиция и си представят КАТ и едни усмихнати чичковци дето викат:

И сега ко ша праим

понеже,най-често са се сблъсквали с тях.А КАТ далеч не е българският полицай.Дали в системата на МВР и другите органи на Полицията има служители,които са там само и единствено за да си земат заплатата на 5-то число,дали има прокури и съдии,чието място не е зад банките,няма да коментирам ТАКА Е.

Но защо българинът вижда само тях,защо не вижда полицаят,който живее под наем и си купува дрехи втора употреба,но казва аз ще си свърша работата,защото съм полицай?Защо не вижда прокурорът,който кара "Пасат 2-ка от 89 год. но къса предложеният му празен чек в който трябва единствено да попълни сумата?Защо не вижда съдията,които ходи на работа с градския транспорт,но не приема да реши еди си как едно дело въпреки,че са му предложили пари?

Не говоря празни приказки,ПОЗНАВАМ такива хора.

Защото(това е лично мое мнение и не казвам,че се отнася за всички)предпочита да "кара с превишена скорост или пиян и след като го спрат да каже:
Абе старши дай сега да почерпя.

Това със карането беше само като пример.Факт е,че повече хора са готови да "сгазят лука" и после ако е възможно да се оправят с пари.

Също така е факт,че НК и НПК са остарели и имат нужда от спешни промени,които незнам защо се бавят.

Но както съм казвал и преди,според мен най-важното е нека всеки от нас да направи това,което е правилно,без значение колко дребно и маловажно му се вижда и тогава си мисля,че значително ще се подобри начина ни на живот.
/smoke/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 16:44 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Тъй като съм напълно съгласна с това, което казваш, а и аз познавам такива хора, дори един бивш шеф на КАТ, който ходеше с градски транспорт на работа /за да не товарел службата с излишни разходи за транспорт и шофьор /read/ /, мога само да те допълня, че ги карат да си пълнят патрулките с гориво от лични средства /read/ или да си обхождат 5-те квартала район пеш /read/ Ходят и по някакви стадиони, където пияни и дрогирани ги замерят с каквото им попадне и те могат да реагират САМО, ако живота им е застрашен! Иначе само се пазят... /read/ Друг е въпросът, че им бутат по някое 150кг татково синче, което в никой случай не може да тича и, че им давата по една бронжилетка на смяна от двама човека....Какво да говорим повече... /fubar/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2009, 18:14 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Пропуснах да кажа нещо много съществено,редовият полицай много се страхува,че при една спорна ситуация,началниците му не само няма да го подкрепят а напротив те ще си измият ръцете с него,защото преди това ще е имало гръмки заглавия по вестниците и новините от типа:

Милицията се завърна.......Полицейски произвол.......Демокрацията в опасност,събудихме се в СССР и т.н.

и поради този страх,доста често предпочита да не се ПРЕстарава при изпълнение на служебните си задължения.
Защото както всички предполагам знаем най-гадно е да те съди военен съд,присъдите в 95% от случейте са ефективни и доста високи.
За пример полицаите,обвинени в убийството на Ангел Димитров от Благоевград,може ли да се сравнят тяхните присъди с присъдите на Митьо Очите или тези на Веселин и Христо Данови от Варна

Вярно е че обвиненията на Митьо Очите и Веслин и Христо Данови са различни от тези на полицаите от Благоевград,но първите получиха наказания под минимума за извършеното от тях престъпление,защото са "'''''''''съдействали на органите на реда''''''''''и поради '''''''"многобройните смекчаващи вината обстоятелства''''''''и в момента си излежват наказанията като на курорт.

Докато полицаите "са наградени" със почти максималното предвидено за извършеното от тях наказание.И познайте какво ще се случи с тези полицаи в затвора.

За мен това не е нормално.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2009, 01:05 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

денто ... така е редно, баце /bann/

преди да постъпи на работа един полицай .. го проучват и тестват ..
след което .. когато удобрят за полицай .. той получава специален статут ..
но... този статут му се дава за да пази реда .. а не да безчинства ...
защото престъпник с власт е нещо много страшно ...
той не само руши доверието в службата и вобще в държавата ,
а и на ниско ниво тероризира обикновените граждани ..

аз съм имал контакти както със най-висши полицаи, бивши агенти разузнавачи и т.н ,
така и обикновени редови сержанти , били мои съученици , дори съм обучавал някой от тях ..
и като ги гледам сега какви са станали ..колко са се самозабравили ..
само защото са в тази система ..наречена МВР ... ми домъчнява ...
всъшност ... вобще не се очудвам от това което се е случило с тях ..
бяха добри момчета ... някой от тях .. свити скромни .. но амбициозни ..
сега .. са по скоро облъчени от системата ... сякаш са други хора ..абсолютно непознати за мен ..
и те... нямат избор ...станали веднъж част от тази система ...
просто началниците им са такива ..решават с лекота човешки съдби ..
и те .. младоците ..гледат от тях и се вживяват в ролята на някакви съдници ..
а тяхната задача е само да пазят реда ...
кофтито в българия е , че полицията играе ролята на репресивен орган..
а не на орган който да пази и следи за реда ..
чесно казано ... в сравнение с тези бивши ..някой от тях настоящи шефове на полицията ..
престъпниците иглежатат като невинни дечица ...
огромна вина имат точно шефовете на това силово министерство .. за големите бъркотии в тази държава ..

за сведение ще дам един пример .. да не излиза , че голословя ... а и за да бъда разбран, какво точно се опитвам да кажа ..
на мой приятел ... сега полицай .. баща му по времето на костов беше шеф на НСБОП ..
и по време на приватизацията .. имаше една маслобойна .. която трябваше да се приватизира ..
и един човек я купува за някакви 500 000 хиляди долара ...
НСБОП .. заедно с икономическа правят проверка ... и се оказва, че в маслобойната
има само като стока на склад ..олио за над милион и половина ...
още куп деруги неща ...
но по интересното е .. че няколко дни по късно БОПА се разпуска , а шефа на БОПА го правят квартален на няколко села /fubar/

дали според вас ефективността на полицията в българия зависи от това с какви пистолети са вооръжени /search/

попадал съм на такива шокиращи неща , че съм се чудил ..
дали аз нещо грешно се ориентирам ..дали нещо аз не разбирам ..
как за някой хора може , а за други може... ама сопа да играе ..
много е шантава тая наща държава

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]