Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
  Принтирай

Вярвате ли на държавната власт ?
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 17:42 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Изкушавам се да направя анкета, но резултатът май е предрешен !

Една публикация от днес /http://dnes.dir.bg/2009/11/25/news5436113.html/
ме провокира да запитам, дали вярваме на властта, безкористността в действията. Знаем, че държавата и нейните държавни органи осъществяват дейността си въз основа на правомощия, изрично регламентирани в съответните нормативни актове.
Тоест, дейността им се осъществява въз основа и в изпълнение за на закона.
Та, дали лицата, които изпълняват държавнически функции, не привнасят в повече /или по-малко/ при изпълнение на дейността си и дали зад това стои свой или чужд интерес.
Според посочената по-горе публикация, оказва се, че обществената нагласа; слуховете които витаят недоказани; случайно или преднамерено изтървани информации може би са в голяма степен достоверни.
Едно тефтерче /или списък с телефонни разговори/ показва, че участниците в т.нар. държавна власт - изпълнителна, съдебна, законодателна, са опретени като свински черва във взаимоотношенията си. И то не тези взаимоотношения, които се развиват по повод на изпълнение на служебни задачи - с преписка, образувана въз основа на инициатива, със становища на съответните органи и с административен акт, издаден на основание на закона.
Говорим за взаимоотношения - неформални, бездокументни, стъпили на основата на "лични познанства", случайно изпити кафета, разходки, лов и риболов. Развили се не на основание на закона, а на ангажименти, поети от политическия или административен началник.
И какво се оказва. Всички са в кюпа. Сини, бели и червени правили раздумки по поля и паланки. А ние плащаме данъци и вярваме на суверенното ни право, според което ние избираме властта да ни служи.

п.п. Сиусе, кажи моля ти се с колко политици, министри, ръководители на агенции и други ведомства си се запознал напоследък покрай рибите. Защото аз що кафета изпих по столичните кафенета, ама ни един зам. министър не седна на моята маса. И от дума на дума, да си разменим телефоните и те така ...

Върнете се в началото
 Профил  

Re: Вярвате ли на държавната власт ?
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 18:24 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Пепи, аз се опитвам да си остана оптимист....но ми е вече доста трудно /hmmmm/ Инак, човешката психика е такава, че ако може ще се възползва...ма тъй и не разбраха, че е важен баланса- за да има за тебе, трябва да има и за другите /read/ /read/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 21:48 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

познавам един министър от предишното правителство ... народен човек беше преди да стане министър /zybat/
като министър пак си остана народен човек, което хич не му е пречело да прави далавери както чувам /hmmmm/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 22:35 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

Местоположение: Where we used to talk? What shall we use to fill the empty spaces?
всите са маскари! /drunk/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2009, 10:03 
Почва да досажда
Почва да досажда

все си мисля, че това ще е до време, тогава когато човека от власта няма да гледа на нея само като средство за облагодетлстване а и възможност да остане в историята. Нямам предвид ниските административни нива, а така наречените високи етажи, там където са лостовете за въздействие върху икономиката ни като цяло. Колкото до "връзките" - винаги ще ги има, но поне се надявам да не оказват такова влияние върху живота на редовия българин

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 20:08 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

бе требва да се узаконят някак си далаверите и рушветите, та поне да се обложат с данъци и да не се занимаване ние с тях /zybat/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 23:06 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

suisse написа:
бе требва да се узаконят някак си далаверите и рушветите, та поне да се обложат с данъци и да не се занимаване ние с тях /zybat/

тва е интересно
отиваш в НАП-а и декларираш 280 000 лева от подкупи и 343 000 лева от афери /нечисти сделки/
пращаш си тъпия плосък червей, ааа ... данък и си данъкоплатец №1 в квартала
аз знам една колежка от съседното село навремето кат си обяви приходите в месната данъчна и они я обявиха за данъкоплатка №1.
данъкоплатка ...... интересно как звучи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2009, 22:02 
Почва да досажда
Почва да досажда
Аватар

Местоположение: Where we used to talk? What shall we use to fill the empty spaces?
малко кат дънна платка /drunk/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2010, 21:46 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

тц

suisse написа:

и "контактните" жени /kreten/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 08:33 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

Dafil написа:
и "контактните" жени /kreten/

не съм съвсем сигурен, но май компаньонството го има в класификатора на прфесиите...
а като заформиш една компания, какво става след това само ти си знаеш, щото НОИ и НАП работи до 17.00

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]