Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
  Принтирай

Обръщайте се към Комисията за защита на потребителите/КЗП/!
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2010, 23:47 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Няколко случая на мои познати и роднини които са имали проблем с връщането на калпави стоки се разрешиха успешно след като се обърнаха към тях или просто намекнаха,че ще потърсят тяхната помощ.На мен самия ми се случи преди месец да върна стенен часовник който бях взел за подарък на юбилея на майка ми.Опъваха се,но като намекнах,че знам къде да отида и поисках изходен номер за подадена жалба в магазина...разбраха,че са ми ясни нещата и се реши проблема.
Без значение колко е гаранцията,месец,два,година...имаш право до две години от закупуването да върнеш стоката при положение,че нещо не е наред с нея.
Аз лично научих за тази комисия случайно.Оказа се,че и мойте френдове почти никой не знае за съществуването и и функционалността и.
Пълна информация има в Гугъл,но общо взето можете да добиете представа от това/има и адреси на седалищата в по-големите градове/:

http://www.bnap.org/?page_id=35

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Re: Обръщайте се към Комисията за защита на потребителите/КЗП/!
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 10:48 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Напълно си прав, батка, българите не умеем / а трябва /read/ /read/ /да си търсим правата /noway/ Оня ден, купих от строителен хипер маркет огледало за баня, със стъклена полица и лампичка. Като го завлачих, се оказа, че ни дюбели за захващане има, ни държачи за полицата, ни най-обикновена устер клема /read/ /read/
Върнах се /на другия край на София, естествено/ и се опитаха да ме убедят, че се продавали отделно /fubar/ и прекипях /read/
Казах им, че след малко като викна Защита на потребителя, ще ми платят и нафтата дето я изгорих с тия 50км за некви два шибани дюбела по 50 стотинки ебаси /read/ /read/ Щото ако реша да го зачукам с пирони...къде му е превода за монтажа....бай дъ уей /hmmmm/, кой кретен от тях, ще ми признае рекламацията /read/ Дадоха ми скапаните дюбели на секундата....оказаха се комплект, извинявайте....Не казвайте на никого, че ги вадим, както и тия за монтажите за мивки и ги продаваме по 5 кинта парчето....молим /blink/ /blink/
Д...а тая скапана държава, никога няма да се оправи /fubar/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 14:26 
Нема отърване
Нема отърване
Аватар

В случая обаче държавата не е виновна.
Щото фирмите са си частни и контрола какво и как ти го продават е въпросната комисия. А това, че не я сезираме, за да заработи като локомотив и да овършее търговците /хм, странно, значи като комбайн/, сме си виновни ние. /burn/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2010, 23:47 
Почва да досажда
Почва да досажда

абе вие чели ли сте закона .... в таз криза и нет явно и магазините клякат

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2010, 23:52 
Почва да досажда
Почва да досажда

ех не изчаках минутката и се ка1их на каруцата
сори - требе се пробва па може да излезне късмета .... ко беше за детето и плачът

ади наздраве /zybat/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2010, 23:02 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Всъщност не знам дали в другите страни има подобни комисии.Предполагам,че има.Но...каква е картинката в Швеция например.Имам братовчедка която се омъжи за швед преди време.Та мъжа и си купил костюм...как е пробвал ко е струвал,прибрал се-панталона се оказал дълъг.отишъл на другия ден в магазина да го връща.Но не отива на шивач да го скъсява-просто го връща /kreten/ Имало опашка не за купуване,ами за връщане на разни стоки поради определени причини.Но няма никакъв проблем.
Паралелно...у нас винаги са ме спирали табелките"Закупена стока стока не се връща" /zybat/ Нещо като един американец дет се избъзикал със своите клиенти и сложил "рекламен" надпис на щанда в магазина си-"Граждани,ако парашута в не се отвори,не се безпокойте-ще си купите нов" /kreten/
Та там е работата,въпрос на манталитет.Трябва се сезира КЗП редовно и за всичко.Хората си гледат работата.
Ся например за въпросното огледало,аз например имам всякакви дюбели вкъщи.Но не е там работата.По-евтино ще е да отида и да купя от пазарчето до нас ако нямам,но и там не е работата...Въпроса е,че не трябва се мълчи за такива неща.Нашите "търговци" трябва се научат на търговия-такава каквато трябва да бъде.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2010, 00:42 
Почва да досажда
Почва да досажда

и не само търговците ... както и да е задълбаваме много, а едно съм разбрал от приказки файда - нема .. е при определени обстоятелства .. ама пак друга тема /zybat/
познат в щатите купува камера и след определено време граничещо с неопределено изтърва камерата в басайна .... хъ отива в магазина и връща камерата - не му харесвала ... без забележки - какво обичате господине камера или

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]