Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
  Принтирай

Съмнението. Внушението. И парите в дъното на всичко.
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 06:41 

Съмнението. Внушението. И парите в дъното на всичко.

Още навремето, когато разните там турски сериали изпълниха родния ефир, се заговори, че Сокола пропагандирал братска любов с южните ни съседи. Къде лъжа, къде истина, но някак българския зрител се преориентира от „Вдовицата в бяло”, „Есмералда” и прочие латино сапунки- към „Листопад”, „1001 нощи”, „Перла” и сие..В което няма нищо лошо. Сапунките са любим жанр за повечето възрастни хора и романтични душици, леки са като цяло и неангажиращи. Имитирайки ежедневието ни, ние някак се солидираме с героите. Или поне тези, които ги следят се солидират. За мен лично, филмът, който може да ме заинтригува, се нуждае от много повече, от разбити сърца и неразбрана любов....Сега обаче, поредния сезон на „Биг Брадър” е на път да духне под опашката на гореописаните сериали. Смес от интрига, разбити сърца с привкус на непълнолетие, няколко сватби и едно погребение...Или поне агент. Гледах началото и белите конци на историите предизвикаха в началото гняв, после насмешка, а накрая откровен смях! Много се смях на образа на патриархалната „Домакиня” – руса, със следи от малинено червило, с ръце - последно докосвали чиния в ресторант...И мъжа и-грижовния, суров татко-който тамън да обясни как се намира обем на правоъгълник и се спря....овреме. 17 годишната майка въобще не ме учуди , най-малко с изказванията за „любовта на живота си”. Обаче ме учудиха продуцентите. Наистина ли, тези хора смятат, че бедността на българина се е отразила на интелектуалното му ниво? Наистина ли вярват, че всичко се приема за чиста монета и никой няма да заподозре зле скалъпената режисура? Повечето участници са не само несъвместими по между си, те не биха могли да седят заедно на едно място,  за голяма част-трудно би могло да се приеме, че са семейство. Но всъщност, какво значение има, когато при елиминациите,  SMS-те ще завалят, наливайки хиляди в касите на онези, които използват жаждата на балканския субект за сеир. Защото точно това е формулата, по която се действа- любов+ревност х интрига = сеир. И макар да се опитват да ни внушат, че видиш ли- „По-зле и от нас има”, ние си знаем, че нЕма! Знаем си, че 2500лв са си много пари, особено за тия с помощите (не визирам братята цигани- те са си най-добре), но в никой случай не са богатство. Съмнявам се, че ще успеят да ми внушат каквото и да е, камо ли да пусна смс. Просто ще си гледам „От местопрестъплението”. Без да му вярвам.

Върнете се в началото

Re: Съмнението. Внушението. И парите в дъното на всичко.
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2010, 12:20 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

/hmmmm/ Кака, не мога да се съглася с всичко написано. Реални или не - не споря. Но е факт, че аз сама за себе си съм виждала такива семейни модели. В истинският живот. Познавам жената изкарваща много пари, влюбеният до уши съпруг, който е готов на всичко само и само да е с нея, готов да преглътне дори изневерите разиграващи се пред очите му; деспотът- тиранин смачкващ с психически тормоз ежедневно половинката си; интелигентът за пред обществото, който като се затвори вратата на дома се превръща е нещо, което никога няма да наречеш с думата "разумен", алкохоликът и търпящата го съпруга, жената напълно осъзнаваща блатото в което е и безволието да го промени, побойниците и т.н
Наскоро, оглеждайки се в семейните двойки около мен, установих, че рядко можеш да откриеш семейство впиващо се в рамките на "нормално". Дори се чудех, кое точно семейство може да се нарече нормално /hmmmm/ Кой модел е нормалния?
Лошото е единствено за децата растящи в нездрава среда. Но разбира се това е моя гледна точка. От тяхна - те водят напълно нормално съществуване :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2010, 20:36 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

не съм го гледал ... и нямам намерение /:)/
даже не ме учудва, че са вкарали и малки деца в шоуто...и някъде случайно мернах, че ще приемат закон непълнолетни деца да не участват в такива програми ... след дъжд качулка ... цялата ни управия е такава /hmmmm/
що се отнася за семействата...съм съгласен с Марки...и аз съм виждал подобни двойки /read2/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 22:01 
ВЕЛИКИ АДМИНИ
ВЕЛИКИ АДМИНИ
Аватар

Markizanka написа:
/hmmmm/ Кака, не мога да се съглася с всичко написано. Реални или не - не споря. Но е факт, че аз сама за себе си съм виждала такива семейни модели. В истинският живот. Познавам жената изкарваща много пари, влюбеният до уши съпруг, който е готов на всичко само и само да е с нея, готов да преглътне дори изневерите разиграващи се пред очите му; деспотът- тиранин смачкващ с психически тормоз ежедневно половинката си; интелигентът за пред обществото, който като се затвори вратата на дома се превръща е нещо, което никога няма да наречеш с думата "разумен", алкохоликът и търпящата го съпруга, жената напълно осъзнаваща блатото в което е и безволието да го промени, побойниците и т.н
Наскоро, оглеждайки се в семейните двойки около мен, установих, че рядко можеш да откриеш семейство впиващо се в рамките на "нормално". Дори се чудех, кое точно семейство може да се нарече нормално /hmmmm/ Кой модел е нормалния?
Лошото е единствено за децата растящи в нездрава среда. Но разбира се това е моя гледна точка. От тяхна - те водят напълно нормално съществуване :)

Сладка, не казвам, че няма такива семейни модели. Казвам, че има и, че са внимателно подбрани, продуцирани и вкарани в образ, за да внушат "истинност" на образа. Демек театро ..... /:)/

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2010, 10:47 
Свикнахме с него
Свикнахме с него
Аватар

Никога не съм харесвала подобен тип предавания.Сериалите също не са от лубимите ми филми.Аз също съм на мнение, че двойките са старателно подбрани, поведението им е режисирано, малко или много, образите целят да внушат определени изводи на народонаселението.По-лошото е че това предаване е антисоциално,вредно е за подраставище, без изградена ценностна система, онези, които биха могли да си направят някакви изводи просто не гледат подобни помии, а останалите които ги гледат едва ли биха могли да отделят сеното от плявата...

Чувствам се добре в кожата си, все още!

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]